Ügyeletek a húsvéti ünnepek alatt

Kategorija: 

Számos üzlet és közvállalat rövidített munkaidővel dolgozik, vagy munkaszüneti napot tart a húsvéti ünnepek alatt. Az egészségügyi intézmények többnyire ügyeletet tartanak, a sürgős eseteket a mentőállomásokon látják el. A tömegközlekedési eszközök pedig az ünnepi menetrend szerint közlekednek.

Április 18-a és 21-e között Szabadkán, Bajmokon és Csantavéren az egészségházak nem dolgoznak. A sürgős eseteket Szabadkán a Mentőállomáson fogadják. Az állami gyógyszertárak egészen 22-ig nem dolgoznak, addig csak ügyeletben várják a pácienseket.

A kisebb élelmiszerüzletek általában zárva lesznek az ünnep miatt, a nagyobb bevásárlóközpontok a vasárnapi munkaidő szerint dolgoznak.

Az autóbuszok az ünnepi menetrend szerint közlekednek. Szegedre, Újvidékre nem közlekednek. Gabrić Ivan, a Szabadkai Utasforgalmi Közvállalat forgalomirányítója: „A buszok pénteken úgy dolgoznak, mint vasárnap. Szombaton a szombati menetrend érvényes, vasárnap pedig a vasárnapi menetrend. Hétfőn az ünnep miatt a vasárnapi menetrend lesz.”

A szabadkai Köztisztasági Kommunális Közvállalat az ünnepek alatt nem szállítja el a háztartási szemetet, kivéve Bajmokról és Kelebiáról.

A húsvéti ünnepek alatt a Posták nem dolgoznak, kivéve a határátkelőknél és a Mega Rodić szupermarketban. A szabadkai nagy Posta pedig csak szombaton várja az ügyfeleket 8 órától 15 óráig.

Szombaton Szabadkán az Ócskapiacnál, a 3-as zónában és a Tejpiacnál lévő zárt parkolóban a parkolás megfizettetése a megszokott módon történik. A többi zónában április 18-tól 21-ig ingyenes a parkolás. 

Custom Search