Rukometaši savladali PKB

Pet, 25.04.2014 - 23:06 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - PKB 25:23 (14:11)

Hala sportova, Gledalaca: oko 500. Sudije: Danijel Trivković i Boriša Milosavljević

Spartak Vojput: Vukoslavović Dušan, Kosović Dušan, Jelić Veselin 3, Pavlović Milovan 1, Janjić Aleksandar 1, Milan Knežević 5, Kovačević Marko 5,Todorović Dušan, Jovanović Branko 4, Darko Cvetković, Distol Ivan 1, Papić Petar, Galfi Davor,  Slobodan Čupić 5, Đukanović Radoš

PKB: Marković U. 3, Turković A. 2, Mitrović A., Glišović S., Ostojić Z. Cvetković Đ. 2, Ljubenović N., Simić S., Dragosavljević M., Lukić Đ., Kukić L., Ognjanović M. 6, Todorović D. 9, Ostojić L., Jovanović N. 1

Subotičani su ostvarili drugu pobedu u play out ligi, možda malo teže nego što se očekivalo. Još jednom se pokazalo da je teško igrati bez velikog motiva. Subotičani umesto da se takmiče sa najboljim ekipama za prvaka države, zbog manjka sportske sreće u finišu utakmice sa Železničarom igraju play out ligu. Spartak Vojput je zabeležio novu pobedu i sada deli lidersku poziciju za Jugovićem. 

Spartak Vojput je odlično započeo utakmicu, poveli su domaći sa 6:0 u 5. minutu susreta. PKB svoj prvi gol postiže u šestom minutu za smanjenje 6:1, kada su usledila dva gola Todorovića za novo smanjenje 6:3. Jelić povećava na 8:5, a gosti uzvraćaju serijom golova da bi Marković pogodio za prvo izjednačenje na utakmici 8:8 u 17. minutu. Domaći su tada zaigrali bolje u napadu postigli tri gola u nizu i priveli prvo poluvreme u svoju korist sa 14:11.

Nije se puno menjao odnos snaga na terenu. PKB je postigao prvi gol a domaći odgovorili sa dva pogodka za 16:12. Kovačević postiže gol u 40. minutu za 19:15. Razigrali su se tada gosti, posebno Ognjanović i odlični Todorović koji je ceo meč zadavao probleme odbrani domaćih, čijim golovima je PKB stigao na korak do izjednačenja 21:20. Pavlović nije uspeo da iskoristi sedmerac da bi u sledećem napadu Jovanović svojim prvim pogodtkom doveo do izjednačenje na utakmici 21:21 u 51. minutu. Uozbiljili su se domaći, zaigrali agresivnije i odmah vratili prednost golovima Kneževića i Kovačevića za 23:21. Nisu ispuštali putari prednost i na kraju sigurno trijumfovali.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search