Milena Nikolić najbolji strelac Lige šampiona

Pet, 23.05.2014 - 20:08 -- dejan.vukovic

Ženski fudbalski klub Spartak održao je danbas press konferenciju u trofejnoj sali Sportskog Saveza. Povod je bio dolazak Jelene Čanković, prvotimke Barcelone koja je želela da obiđe svoje bivše saigračice i fudbalerke ŽFK Spartak i vršnjake u Gimnaziji. Prva i najbitnija vest je ipak bila da je Milena Nikolić proglašena za prvog strelca ovogodišnje Lige šampiona. 

Sinoć je održano žensko finale Lige Šampiona u kojoj su fudbalerke Wolsburga odbranile titulu najboljeg kluba Evrope. Slavile su u finalu sa 4:3 protiv prvaka Švedske, FC Tireso. UEFA je odmah napravila analizu sezone i Milenu Nikolić proglasili za nojboljeg strelca sa 11 golova, ispred velikih igračica kakve su Martina Muller iz Wolfsburga i Press iz Tyresa. Ovaj rezultat ŽFK Spartak i Milenu Nikolić svrstava u elitnu ženskog fudbala Evrope. Milena iaoko vidno uzbuđena i sretna zbog velikog uspeha, ostala je skromna sa željom da prvo završi fakultet (trenutno treća godina sposrtkih studia) da se igrama u ŽFK Spartak još više nametne i po isteku ugovora karijeru nastavi u Švedskoj ili Francuskoj.

Lista najboljih strelaca u sezoni 2013/14:

  1. Milena Nikolić (ŽFK Spartak) 11
  2. Martina Müller (VfL Wolfsburg) 10
  3. Christen Press (Tyresö FF) 9
  4. Tanja Vrabel (ŽNK Pomurje) 8
  5. Jelena Čubrilo (Spartak Subotica) 7
  6. Marta (Tyresö FF) 7 

Jelene Čanković, bivša Spartakova igračice koja trenutno igra za Barcelonu posetila je Suboticu, grad koji po njenim rečima duboko nosi u srcu i doživljava ga kao svoju drugu kuću. U svojoj poseti Subotici, Jelena je posetila saigračice i čestitala im na novoj tituli prvaka Srbije. Poželela im je sreću i u Kup takmičenju. Obišla je i svoje drugove  iz gimnazije "Svetozar Marković" sa kojima će proslaviti matursko veče. Jelena se vrlo brzo uklopila u novi klub i već u prvoj sezoni osvojila prvenstvo Španije sa Barcelonom. Dala je veliki doprinos i u Ligi Šampiona gde je prvak Španije ispao u četvrtfinalu. 

Sportski direktor Bojan Arsić osvrnuo se zatim na dešavanja u klubu. Zbog proglašenja vanredne situacije došlo je do promene u kalendaru takmičenja. Zbog obaveza koje FSS ima prema UEFA, sva ligaška takmičenja se moraju završiti do 3. juna, zbog čega će se takmičenja u Kupu nastaviti tek po završetku prvenstva. Na prvoj sledećoj utakmici koju budu igrale pred domaćom publikom FSS će i zvanično ŽFK Spartak proglasiti za šampiona Srbije u sezoni 2013/14: Pehar će im tako biti uručen u sredu 28. maja u 16.30 časova pre odigravanje utakmice 5. kola plej-ofa protiv kruševačkog Napretka.

Bojan Arsić je izvestio javnost da nažalost zbog lošeg stanja Gradskog stadiona klub neće biti u mogućnosti da se pred svojom publikom kandiduje za domaćina grupne faze Lige šampiona. Ove godine ŽFK će se naći u prvom šeširu što je izuzetan uspeh za Srpski fudbal. U saradnji sa FSS nalazi se rešenje da se kandiduju za domaćisntvo turnira koje bi se održalo u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Izvlačenje parova za kvalifikacione turnire Lige šampiona obaviće se 26. juna u Nionu, a kvalifikacije će se igrati od 9. do 14. avgusta. Spartak će na osnovu rejting bodova startovati iz prvog šešira u kojem će biti smešteni najjači klubovi Evrope. Zbog neuslovnosti Gradskog stadiona sigurno je da ŽFK Spartak neće podneti kandidaturu za domaćinstvo, niti ga može dobiti. O alternativnim mogućnostima za organizaciju domaćinstva u toku su razgovori sa FSS, ali je za sada o tome prerano govoriti. 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search