Simens organizovao „Dane industrije“ u Subotici

Uto, 27.05.2014 - 13:48 -- nikola.tumbas

Kompanija Siemens d.o.o. Beograd i njen sektor Industrija, organizovali su trodnevnu konferenciju „Dani industrije 2014“ koja se od 26. do 28. maja ove godine održava u hotelu „Galleria" u Subotici. Inženjerski tim kompanije predstavio je inovativna rešenja čijom primenom se može ubrzati proces i poboljšati kvalitet proizvodnje i smanjiti troškovi u oblasti industrije.

Tokom tri dana stručnih prezentacija i obuka, prisutni su dobili priliku da se upoznaju sa najnovijim proizvodima i rešenjima u industriji, kao i softverskim alatima koji su na raspolaganju korisnicima. Na konferenciji su predstavljene podrške od strane Simensovih stručnjaka na realizaciji različitih projekata u industriji, a održan je i mini sajam industrije. Kompanija Siemens je ove godine predstavila i specijalizovani demonstracioni kamion procesne instrumentacije, analitike i automatizacije u kojem su se održavale obuke, a učesnici konferencije posetili su Simensovu fabriku vetrogeneratora, gde su mogli da se upoznaju sa procesom proizvodnje fabrike koja zapošljava više od 1000 ljudi na 30 hiljada kvadratnih metara.

„Siemens je u Srbiji  prisutan 127 godina, a kao kompanija koja je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike, cilj nam je da učinimo naprednim i korisnim svoja tehnološka i industrijska rešenja, kao i da prenesemo znanja i iskustva. Nakon prošlogodišnje konferencije Dani industrije, održane na Staroj planini i pozitivnih komentara od strane učesnika, odlučili smo da i ove godine učesnicima ponudimo praktična rešenja i nova znanja iz oblasti industrije. Cilj nam je da veliki broj predavača pokaže polaznicima konferencije neke nove veštine, znanja, informacije koja će im sigurno koristiti u budućnosti”, istakao je Vladimir Duboka, direktor sektora Industrija.

Siemensov sektor Industrija, sa više od 99 hiljada zaposlenih širom sveta, predan je razvoju i implementaciji prvoklasnih rešenja za sve naše korisnike. Sektor Industrija je u Srbiji u prethodnoj fiskalnoj godini ostvario vrednost porudžbina i prodaje od približno 15 miliona eura. Ovaj sektor u lokalnoj kompaniji ima 40 zaposlenih, pored zaposlenih u fabrici u Subotici, od kojih je 38 sa visokom stručnom spremom.

Sektor Industrija obuhvata proizvodnju i prodaju kompletnog spektra industrijske elektro-opreme, od jedinstvenih instalacionih komponenti, do računarskih upravljačkih sistema za vođenje čitavih fabrika koji postavljaju nove standarde u oblasti automatizacije i pogonske tehnologije.

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search