Streetvolleyball za dane vikenda

Čet, 05.06.2014 - 00:06 -- dejan.vukovic

U Subotici se za vikend 7. i 8. juna održava turnir u odbojci na ulici. Na osamnaest terena oko Gradske kuće, održaće se četrnaesti turnir “Streetvolleyball” koji okuplja dečake iz devojčice iz Srbije, ali i regiona, u šest starosnih kategorija. Turnir će ove godine biti u izrazito humanitarnom karakteru, a prikupljena sredstva biće upućena područjima koja se oporavljaju od poplava.

– Svake godine turnir je u određenoj meri humanitarnog karaktera, a ove godine će to biti posebno izraženo. Kroz saradnju sa Crvenim krstom prikupljaće se finansijska pomoć, hemija i hrana za udružena područja, Takođe, uz saradnju sa Udruženjem za zaštitu životinja “Anima” organizovaće se prikupljanje pomoći i za životinje sa ugroženih područja – kazao je Danko Krajšić, koordinator turnira.

Turnir je trebao da se održi pre tri nedelje, ali zbog velikih poplava koje su zadesile Srbije pomeren je za naredni vikend. Međutim, to nije poremetilo broj učesnika te da se očekuje oko 1.500 dece iz tridesetak klubova iz Srbije, ali i inostranstva. Dijana Gabrić iz Gradske organizacije Crvenog krsta istakla je da se ova organizacija rado odazvala i ovom humanitarnom pozivu, te najavila da će tokom turnira biti postavljeni štandovi, te da će ova organizacija pružati i nepohodnu prvu pomoć.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search