Hiljade sugrađana zavisno od droge

Čet, 26.06.2014 - 16:13 -- nikola.tumbas
Završni deo tribine   Bolesti zavisnosti - Aktuelnosti
Završni deo tribine Bolesti zavisnosti - Aktuelnosti
Jadran Tačić - Nefarmakološki oblici zavisnosti
Jadran Tačić - Nefarmakološki oblici zavisnosti
Pavle Menalo - Mlade treba vizuelno šokirati primerom da bi razumeli poruku
Pavle Menalo - Mlade treba vizuelno šokirati primerom da bi razumeli poruku

1999. smo imali 170 narkomana, a sada ih imamo 5500 - 7000, i još toliko neregistrovanih! - dr Branko Đorđević

Svetski dan borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droga obeležen je danas sa više manifestacija. Jedna od njih o je ova prepodnevna u kojoj su imali učešća sledeći navedeni:

Komisija za borbu protiv bolesti zavisnosti – Községi Drogmegelőzési Bizottság, Fondacija mentalne higijene „Exspecto”  Mentálhigiéné Alapítvány, Dom Zdravlja - Patronažna služba , Egészségház - Védőnői Szolgálat, Kancelarija za mlade Grada Subotica – Szabadka Város Ifjúsági Irodája,  Klub „Mesečina” – Holdsugár Klub, Zavod za javno zdravlje – Egészségvédelmi Intézet, Zajednica Hosana, Crveni krst, Caritas, TAČIĆ – NALTREX i Opšta bolnica.

U okviru ove manifestacije delio se informativni i promotivni materijal.

*

U nastavku su video prilozi: prilog sa dela tribine, koju je vodila Dejana Bibić, u organizaciji Kancelarije za mlade Grada Subotica koji se održao na Otvorenom Univerzitetu (sala br.212) sa učesnicima koji su zabeleženi:

Dr Branko Đorđević, mag. med. nauka, psihijatar, Opšta bolnica: Ličnost narkomana – demistifikacija bolesti zavisnosti
Voditelj zajednice i bivši štićenik Andraš Škofljanec: Humanitarno – terapijska zajednica za pomoć ovisnicima Hosana – „Svedočanstvo“

rezime predavanja Dr Jadran Tačić: Privatna psihijatrijska ordinacija „TAČIĆ – NALTREX“ – „Nefarmakološki oblici zavisnosti“ gde možete saznati i prepoznati kod sebe kada postajete zavisnik od interneta, kocke, kupovine, seksualne aktivnosti...

I komentar Menalo Pavla o tome kakvo su predavanja na tu temu, misleći na školu, dosadna i da treba uraditi nešto "šokantnije", gde navodi jedan praktični primer koji je urađen u susedstvu, u Hrvatskoj, Zagrebu, gde su mladi po jednom programu bili direktno u dodiru sa "primercima" posledice droge, alkohola,itd..., tako da im je u toku noći prestala želja za "pušenjem, duvanjem, itd...

*

Tajming

  • Branko Đorđević    00.00. - 03.04. -  završni deo predavanja - Ličnost narkomana – demistifikacija bolesti zavisnosti -  ...1999 smo imali 170 narkomana a sada ih imamo 5500 - 7000 i još toliko neregistrovanih!
  • Andraš Škofljanec  03.10. - 22.50. -  o svom slučaju
  • Jadran Tačić          23.10. - 26.31. - kratka analiza slučaja Andraš Škofljaneca
  • Andraš Škofljanec 26.31. - 29.35. - odogovor na pitanje
  • Jadran Tačić          29.31. - 36.40.  -  pitanja i odgovor o džointu gde je legalan, o lekovima, o internet zavisnosti..
  • Andraš Škofljanec 36.40. -  45.56  - odgovor na pitanje
Custom Search