Dva zlata Martina Mačkovića na Vojvodina Openu

Ned, 06.07.2014 - 23:21 -- dejan.vukovic

U protekla dva dana na Palićkom jezeru je održana veslačka regata Vojvodina open na kojem je Martin Mačković u dublu sa Viktorom Pivačijem ostvario odlične rezultate. Trijumfovali su oba dana u seniorskoj konkurenciji ostavivši iza sebe iskusnu seniorsku postavu Srbije, Gorana Jagara i Miljana Vukovića a u subotu i mađarsku posadu Šimon Bela - Juhas Adrijan koji su bili na Olimpisjkim igrama i osvajali peta mesta na Svetskim kupovima.  

Martin i Viktor su ponovo sve iznenadili sa svojom odličnom formom i sa pravom se nadaju dobrom rezultatu na Svetskom prvenstvu mlađih seniora do 23 godine kloji će se održati u Varezeru (Italija).

Nakon trke Martin Mačković je bio vidno zadovoljan -  Izuzetno sam zadovoljan sa svojim nastupima na ovom takmičenju. Prvi dan smo lako odradili kvalifikacije i pred finale se osećali malo nervozno. Međutim, čim smo ušli u vodu znali smo da možemo da pobedimo. Krenuli smo odmah silovito, uhvatili smo dobar ritam i izbili na čelo trke. Na hiljadu metara smo već imali prednost od dužine jednog čamca. Na inicijativu Viktora smo povukli jošjače i poveli sa dve dužine. Prednost do kraja nismo ispuštali. Bilo je naporno, ali smo bili izuzetno zadovoljni. Danas nismo imali kvalifikacije i u finalu nije bila olimpijska posada iz Mađarske, samo naše kolege iz reprezentacije. Trka nam nije išla tako dobro kao juče, smetao nam je neki bočni vetar, međutim ponovo smo trijumfovali. Mi smo izuzetno zadovoljno pobedili smo dva puta u dva dana starije kolege iz reprezentacije, mislm da niko ni u veslačkom savezu nije očekivao ovako dobar naš nastup. Znali su da napredujemo i veslamo dobro ali nisu očekivali da možemo da pobedimo profesionalne veslače koji su nastupali na puno velikih takmičenja i zabeležili odlične rezultate. Očekuje nas Scvetsko prvenstvo veslača do 23 godine gde očekujem odlične rezultate ukoliko budemo zdravi. 

Pored dve zlatne Martina takmičari veslačkog kluba Palić osvojili su još četiri medalje i to četiri srebrne i jednu bronzanu.

Srebrne medalje pripale su 

  • Milici Stamboliji i Ani Miković - dubl skul pionirke
  • Nini Zubeli, Valentini Tot Takač, Milici Stamboliji i Ani Miković - skul četverac pionirke
  • ​Papp Sarolta - skif kadtekinje
  • ​Ivi Zubeli - skif za pionirke

​bronzanu medalju osvojila je Timea Sebenji u konkurenciji skif za pionirke

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search