Többórás torlódás a röszkei határátkelőn

Kategorija: 
Izvor: 

Hatalmas a torlódás a röszkei határátkelőn Magyarországról Szerbia irányába. A Nyugat-Európából haza utazó török vendégmunkások miatt kilométeres kocsisorok alakultak ki. A várakozási idő meghaladja a 3 órát.

A röszkei határátkelő valamennyi sávját megnyitották a gyorsabb kilépés érdekében. Ennek ellenére hatalmas káosz uralkodik a határon. A 32 fokos hőség is nehezíti a várakozást. Az autósok panaszkodnak. „Két órája állunk már sorba, meleg van, tele van törökkel, még bírjuk, mindjárt átérünk, szerintem még egy fél óra”– panaszkodott egy sofőr. „Nagy a torlódás, nincs minden nap ilyen. Hétvégén roham van, nem tudják az emberek gyorsabban” – mondta egy, a határon várakozó szerb férfi.

Az illetékesektől megtudtuk, hogy egész hétvégén óriási forgalom várható a határátkelők kilépő oldalán. A török vendégmunkások özönlése egészen augusztus elejéig eltarthat. Ezután pedig a belépő oldalon lesz egyre hosszabb a várakozási idő – közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád megyei rendőrkapitányság szóvivője: „A gyorsabb átlépés érdekében én a magyar és szerb állampolgároknak mindenképpen javaslom, hogy vegyék igénybe az ásotthalmi, vagy pedig a tiszaszigeti határátkelőhelyet. Ezen a két határátkelőhelyen sokkal gyorsabb az átkelés, mint a röszkein. Illetve választhatják a tompai határátkelőhelyet, valamint a hercegszántóit is. Ugyanakkor nagyon fontos tudni, hogy Tompán is várakozás alakult ki. A vendégmunkások egy részét eltereltük Röszkéről Tompa irányába, így ott is több óra hosszás a várakozás.”

Sokan alig aludtak a hosszú úton. Másoknál férj és feleség váltja egymást a volánnál. Mindenki nagyon fáradt és ideges. „Belgiumból jövök. Két napja úton vagyok, harminc órája vezetek. Ilyen nincs sehol, csak a magyaroknál” – mondja felháborodottan egy sofőr.

A magyar rendőrök az M5-ös autópályán napközben szakaszosan terelik át a forgalmat a tompai határátkelő felé. Azonban ennek ellenére is hatalmas sor alakult ki a röszkei határátkelőn. A jelenlegi várakozási idő meghaladja a három óra hosszát.

Custom Search