Elkezdődött a 11. női nemzetközi tenisztorna Palicson

Kategorija: 
Izvor: 

A rangos sporteseményre 14 országból érkeztek résztvevők. A selejtezőn 84-en mérték össze tudásukat. Az elődöntőbe 32-en jutottak tovább. Közülük kerül ki vasárnap a győztes. A verseny összdíjazása 10 ezer dollár.

Egyre népszerűbb a Palics Open versenysorozat. Legtöbben a szomszédos országokból, Magyarországról és Romániából érkeztek, de jöttek teniszezők Ausztráliából is. A torna teljes anyagi kerete 10 ezer dollár. Ezt az összeget a többi között a Városi Önkormányzat, a vajdasági és a szerbiai Tenisz Szövetség biztosítja. Az első kiemelt játékos a magyarországi Bukta Ágnes, aki második alkalommal nevezett Palicson. „Nyilván versenyről-versenyre megy az ember. Igazából minden héten megméretteted magad, úgyhogy nincs idő szomorkodni és felkészülni ilyenkor nyáron. Csak ide jössz, játszol, és megpróbálod kihozni magadból a legtöbbet.”

A legesélyesebbként emlegetett magyar lány edzője, Balla Péter elmondta, erős a mezőny, de bízik tanítványa győzelmében. „Jó lenne, ha megnyerné az egyénit. Párosban második kiemeltek, ami igazából egy kiegészítő versenyszám, de reméljük, hogy ott is minél jobb eredményt elfog érni.”

A torna szervezője, Juhász Zsolt elégedett a versenyzőkkel és az idei létszámmal. „Igen népszerű ez a verseny. Mondhatjuk azt, hogy egyike a legjobban megszervezetteknek, legnépesebbeknek, mert nagyon sok helyen nem tudják megtölteni a selejtezős néptáblákat a szervezők. Nekünk szerencsére ilyen gondunk nincs.”

A palicsi tenisztorna vasárnap ér véget. A döntőt 10 órai kezdettel tartják.

Custom Search