Palicson is bemutatták Az erdő című filmet

Kategorija: 
Izvor: 

Újvidék után Palicson is bemutatták Tolnai Szabolcs legújabb filmjét, Az erdőt. A palicsi rendező munkája a szerbiai emberek mindennapjairól, a kiszolgáltatottságról, a teljes bizonytalanságról és a szeretethiányról szól.

Egy kábítószerfüggő fiatal tragédiáját meséli el a szülők szemszögéből Az erdő című film. „Van egy barátom, akinek a testvére így halt meg, egy ilyen gyümölcsösben, szintén a herointól, és volt egy barátnőm is, aki szintén kiment és bevette a gyógyszereket, és egy hónapra rá találták meg az erdőben. Én nem tudom, hogy miért vonzza ezeket az embereket. Valószínűleg azért, mert ott tudnak egyedül lenni. Tehát bennem mindig erősen élt ez a kép” – magyarázta a film rendezője, Tolnai Szabolcs.

Kábítószerfüggő fiatalok, egymástól elhidegült szülők, szétesett család, kemény helyi maffiavezér, embereket becsapó menedzserek és marketingesek – ezekkel írja le a mai szerbiai valóságot a palicsi rendező a filmjében. A forgatókönyv Judita Šalgo Minotaurusz című novellája alapján készült. A főszerepekben G. Erdélyi Herminát és Tilly Róbertet láthatja a közönség. Nenad Jezdić a nagy marketingmenedzsert alakítja, aki manipulálja és átveri az embereket. Tolnai Szabolcs ezzel kapcsolatban hozzáfűzte: „A novellában azt írja, hogy ez a főszereplő, aki vezeti ezt a time-sharing prezentációt, ez a figura egy kicsit emlékeztet egy bikára. És szerintem a Nenadban mindig volt egy ilyen férfi, nagyon erős, kicsit ilyen dúvad férfi típus.”

Az erdő című film hat év alatt készült el. Annak idején Szarajevóban díjazták a forgatókönyvét. A kis költségvetésű, mintegy tízmillió dinárból készült filmre évekbe telt, mire összeszedték az anyagiakat. Baráti segítség nélkül nem sikerült volna – hangsúlyozta a rendező.

Custom Search