Žurka za goste filmskog festivala 3

Sre, 23.07.2014 - 02:21 -- bojana.juric
Kolekcija članaka: 

Grupa "Perpetuum mobile" ( Subotica ) priredila žurku u Jahting klubu za učesnike palićkog filmskog festivala.

Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Post date: Sub, 26.07.2014 - 12:08

Svečanom dodelom palićkih tornjeva nagrađenima od strane žirija i projekcijom turskog filma, kanskog pobednika, "Zimski san" završen je 21 Festival evropskog filma Palić 2014.

U video prilogu režiser Dietrich Bruggemann, dobitnik plaćikog tornja za režiju, opisuje svoju impresiju Palića noću.

Post date: Sub, 26.07.2014 - 05:49

Međunarodni žiri 21. Festivala evropskog filma Palić 2014, koji je održan na Paliću i u Subotici od 19. do 25. jula, radio je u sastavu: reditelj, glumac i osnivač kanskog programa 15 dana reditelja Pjer Anri Delo (Francuska), predsednik, programska direktorka Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu Karin Hofinger (Nemačka), reditelj Sabolč Hajdu (Mađarska), srpska glumica Hristina Popović i scenarista i reditelj Dalibor Matanić (Hrvatska), članovi.
Pošto je pogledao 12 filmova u Glavnom takmičarskom programu, žiri je doneo sledeće odluke:
ZLATNI TORANJ ZA NAJBOLJI FILM dodeljuje se ruskom filmu LEVIJATAN, u režiji Andreja Zvjaginceva i prema scenariju Olega Njegina i reditelja, za „snagu kojom film odslikava društvo koje je izgubilo svoje vrednosti, moral i duhovnu snagu...

detaljnije
Post date: Pet, 25.07.2014 - 19:02

Sinoć je u Jahting klubu na Paliću održana zadnja festivalska žurka ove godine. Iako je zadnja, godinama unazad je Karaoke žurka i najpopularnija. 

Post date: Pet, 25.07.2014 - 06:24

Ovih dana tokom praćenja press konferencija na Festivalu evropskog filma na Paliću, nisam mogao a da ne primetim da je sekretar za kulturu Grada Subotice, dr Etela Jerinkić, svaki dan bila prisutna na istoj i to od početka do kraja kada bi voditelj Ivan rekao: Vidimo se sutra u podne.

Čekao sam sagovornicu na stepeništu, na mestu kuda je morala proći. Napomenula mi je da je u žurbi i da neće imati vremena možda da razgovara.

 

- Šta je razlog vaših redovnih dolazaka na press konferencije? - krenuli smo užurbano prema Tornju.

- U subotu sam pogledala film “BELI BOG” i pošto i sama imam određeno mišljenje  htela sam da vidim koliko se moje mišljenje slaže ili odstupa od toga. I onda kada sam došla u nedelju videla sam tu neka interesantna...

detaljnije
Post date: Čet, 24.07.2014 - 17:58
Custom Search