Srbija u finalu Evropskog Prvenstva

Sub, 26.07.2014 - 17:39 -- dejan.vukovic

Vaterpolo reprezentacija Srbije, koja je završne pripreme obavila u Subotici plasirala se u finale Evropskog Prvenstva posle velikog preokreta i pobede nad Crnom Gorom od 10:9 (3:5, 1:2, 3:2, 3:0). Protivnik u finalu će im biti domaćin Mađarska koja je sa 8:7 (3:1, 2:3, 1:1, 2:2) savladala reprezentaciju italije. 

Bila su izuzetno kvalitetna i krajnje neizvesna dva polufinalna susreta u kojima su slavili srećniji i bolji. Srbija je loše započela utakmicu nakon dv epropušten eprilike Crna gora je stigal do vodstva od 3:1. Minut ipo pre kraja prve deonice već je bilo 5:1 za Crnu Goru i malo ko je tada na bazenu Sziget verovao u preokret. Upeli su naši reprezentativci sa dv agola da smanje na 3:5 i vrate nadu za pobedu. Početkom drugog perioda dva brza gola Crne Gore za velikih 3:7. Usledila je tada bolja igra u odbrani ali zato još uvek slaba igra u napadu. Mogla je Srbija da smanji rezultat međutim Filipović ne uspeva da realizuje peterac tako da se na poluvreme otišlo sa 4:7.

Golom Janovića početkom treće deonice crnogorci povećavaju na 8:4. Zaigrali su odlično u odbrani naši reprezentativci i golovima Mitrovića, Aleksića i Filipovića stigli na korak do izjednačenja 7:8. Usledio je napad sa igračem više koji nismo iskoristili za izjednačenje dok su Crnogorci fenomenalnim šutem Janovića sa sedam metara u poslednjoj sekundi treće deonice povećali na 7:9.

Poslednja deonica prikazala je i najbolju igru reprezentacije Srbije. Igrali su veoma borbeno i motivisano. Mitrović je smanjio na 8:9 a prvo izjednačenje na utakmici dosi Ćuk odličnim šutem iz daljine 9:9. U sledećem napadu Nikić postiže gol i postavlja konačnih 10:9 za Srbiju i ulazak u finale Evropskog Prvenstva. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search