Obilazak udruženja za pomoć osobama sa autizmom

Ned, 27.07.2014 - 10:26 -- dejan.vukovic

Državni sekretar za međunarodnu saradnju, Nenad Ivanišević zajedno sa članom Gradskog veća za socijalna pitanja Milimirom Vujadinovićem posetili su prostorije Gradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom Subotica i upoznali se sa njihovim radom i problemima. 

Trenutno udruženje za pomoć osobama sa autizmom broji 45 članova. U toku je letnja školica za pomoć deci sa autizmom, gde dnevno dolazi 20-toro dece. Trenutno je angažovano šestoro stručnjaka koji pomaže u radu kao asistent u porodici, koji su došli preko projekta koje je podržalo Ministarstvo. Pored toga, imamo i projekat podrži porodicu koji je obezbeđen preko Pokrajinskog sekretarijata. Sada su nam najpootrebnija sredstva za završetak sobe za senzornu integraciju. Prošle godine smo od Grada dobili pomoć od 620.00 dinara od prijema Gradonačelnika. - rekla je Suzana Skenderović, predsednica udruženja za pomoć osobama sa autizmom i nastavila - Ovaj projekat smo započeli 2011g zahvaljujući tadašnjoj lokalnoj samoupravi. Zahvalila bih se na poseti dr Nenadu Ivaniševiću od koga očekujem da će nam svojim savetima a preko raznih fondacija pomoći da završimo i osposobimo naše prostorije.

Nenad Ivanišević, državni sekretar za međunarodnu saradnju u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja počeo je obilazak terena što će biti praksa ovog ministarstva da se na licu mesta upoznaju sa stanjem i problemima pojedinih organizacija. - Od septembra meseca Odeljenje za međunarodnu saradnju treba da napravi plan za naredne tri godine koji su to potrebe koje treba da finansira Evropska Unija i strani donatori. Ovo upravo jeste takav oblik kojem treba pomoći. Svi dobri projekti lokalnih zajednica imaće podršku Ministarstva. Konkretno mi smo danas razgovarali o tome i prva konkretna pomoć ovom udruženju od strane Ministartsva će biti pomoć od 300.000 dinara za završetak senzorske sobe. Pomoć je potrebna i Kolevci, naravno da ćemo i njima pomoći a u planu je da se organizuje jedna donatorska večera sa Udruženjem za pomoć osobama sa autizmom gde bi pozvali i ministra Vulina, da dođe i da podršku 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search