Térdig érő víz Szabadkán

Kategorija: 

Vasárnap többfelé volt hatalmas felhőszakadás. A csatornarendszerek képtelenek voltak elvezetni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esőt.

Szabadkára az esti órákban csapott le a vihar. Az özönvízszerű esőzés mint egy fél órán át tartott. A hirtelen lezúduló eső minden alkalommal hatalmas káoszt okoz a városban. A térdig érő víz órákon keresztül akadályozta a forgalmat. A város központjában szinte lehetetlen volt a közlekedés. Az utcák leginkább a medrükből kilépő folyókra hasonlítottak. Volt aki gyalogosan vágott útnak, de sokan tanácstalanul várták a helyzet javulását. Több helyen az autók lámpájáig ért a hömpölygő víz. Csak lépésben lehetett haladni az elárasztott utcákban.

Vasárnap többfelé volt felhőszakadás Magyarországon is. Szegedre hatalmas villámcsapásokkal érkezett az özönvízszerű eső. Egyes utcákban az autók tengelyig gázoltak a vízben. Az elkövetkező napokban is kedvező feltételek lesznek a záporok, zivatarok kialakulásához. Heves eseményekre is fel kell készülni, mely azt jelenti, hogy az intenzívebb zivatarokat újra özönvízszerű esőzés, jégeső és viharos kifutószél kísérheti.

Custom Search