Reagovanje GO DS na saopštenje Mirka Bajića

Kategorija: 
Izvor: 

’’SLUČAJNI PORTPAROL SLUČAJNOG GRADONAČELNIKA’’

            U jučerašnjem saopštenju ,,Saveza bačkih Bunjevaca’’, a koje potpisuje nezvanični, i sasvim slučajni, portparol slučajnog gradonačelnika Maglai Jenea, Mirko Bajić, izneto je nekoliko  činjenica koje su apsolutno nesporne. Potpuno je tačno da je Petar Balažević u JP ,,Direkcija za izgranju grada Subotice’’, po nalogu slučajnog gradonačelnika Maglai Jenea, dobio otkaz kao tehnološki višak. Tačno je i da je na ime otpremnine istome isplaćeno oko 12000 eura. Sve ostalo su insinuacije i grube neistine.

            Kao prvo, u silnoj žurbi da se osobode radna mesta za poslušnike Maglai Jenea, isti nije imao strpljenja da sačeka donošenje novog Zakona o radu već je, na krajnje nezakonit način, uz osobito zalaganje v.d. Direktora JP ,,Direkcija za izgradnju grada’’, Blau Petera, tehnološkim viškom proglasio jedina tri člana Demokratske stranke zaposlena u Direkciji, Petra Balaževića, Nebojšu Janjića i Vladu Dragina. Na ime otpremnina je isplaćeno preko tri miliona dinara. Ovaj novac je Direkciji obezbeđen rebalansom budžeta Grada Subotice.

            Kao drugo, nijedan od otpuštenih nije tražio da ga, posle više od  20 ili 30 godina rada u državnoj upravi, organima lokalne samouprave ili javnim preduzećima, pošalju na ulicu i ostave bez egzistencije, a sve zbog povređene sujete slučajnog gradonačelnika koji je 2010. godine bio prinuđen podneti ostavku na funkciju Predsednika Skupštine grada. Tu ostavku od njega nije tražila Demokratska stranka nego predsednik  i članstvo stranke kojoj pripada.

            Kao treće, otpušteni su, radi zaštite prava garantovanih Zakonom, podneli tužbe i vode spor sa Direkcijom  radi poništaja rešenja o raskidu ugovora o radu. Nakon odluke suda o vraćanju na rad isti će biti u obavezi da vrate isplaćene otremnine.

            Kao četvrto, Petar Balažević nije imenovan za Direktora Gerontološkog centra u Subotici. Imenovanoga je Pokrajinska vlada, na predlog Sekretarijata za zdravstvo i socijalnu zaštitu, imenovala za Vršioca dužnosti direktora Gerontološkog centra u Subotici, do imenovanja Direktora, a najduže godinu dana.

            Što se imovinske karte funkcionera tiče, ona je dostupna na portalu Agencije za borbu protiv korupcije i mogu se proveriti sve promene od vremena stupanja na funkciju pa do današnjeg dana.

            Manipulacija činjenicama na način da se određeni, inače tačni podaci, izvade iz konteksta i dopune notornim neistinama je poznati stil Mirka Bajića. Ovaj put je to urađeno na krajnje vulgaran način, što nas, poznavajući autora, ni malo ne čudi. Ono što nas ipak iznenađuje jeste činjenica da Maglai Jene, slučajni gradonačelnik, za pravdanje svojih nepromišljenih poteza, kao svog ličnog portparola, istura Mirka Bajića, čoveka koji se osvedočio kao krajnje kontraverzna ličnost dosledna jedino u nedoslednosti.   

Informativna služba GrO DS

Custom Search