Započeo kurs za međunarodne odbojkaške sudije

Pet, 01.08.2014 - 23:40 -- dejan.vukovic

Subotica je domaćin Kursa za kandidate za međunarodne sudije FIVB koji se održava u hotelu “Patria”. Kurs koji će trajati do 10. avgusta je u organizaciji Odbojkaškog saveza Srbije. Kandidati (21) će tokom trajanja Kursa suditi utakmice Balkanskog prvenstva 2014. za juniorke koji se održava unašem gradu od 5.-10 avgusta.

Sergej Titov iz Rusije, sekretar Sudijske komisije FIVB, je direktor Kursa, dok je Aleksandar Džejms Stil iz Škotske, predsednik Komisije za pravila igre FIVB, instruktor na Kursu. U ime Odbojkaškog saveza Srbije goste je pozdravio Darko Đuričković, koordinator nacionalnih selekcija OSS, a u organizaciji rada Kursa učestvovaće Dejan Jovanović, predsednik UOSS.

Na Kursu učestvuje 21 kandidat za međunarodne sudije iz 12 zemalja: Slaviša Kuzmanović i Anel Delić iz Bosne i Hercegovine, Šjarhej Budzeika i Alijaksandr Sudzeu iz Belorusije, Olja Budurova i Vanja Parvanova iz Bugarske, Ana Stipaničev i Toni Ivković iz Hrvatske, Šantal Keze i Ehsanolah Redžaejan iz Francuske, Ines Renč i Matijas Evald iz Nemačke, Mauro Karlo Goitre i Armando Zimbari iz Italije, Vouter De Bar iz Holandije, Pedro Migel Lopeš Pinto iz Portugalije, Sedrik Grelije iz Švajcarske, Devoni Nikol Meklarti i Vilijam Tornburg iz SAD, Aleksandra Balandžić i Đorđe Stevanović iz Srbije.

Prvi Kurs za međunarodne sudije u 2014. održan je u Keniji od 3. – 10. marta, drugi u Tajlandu od 14. – 21. Maja. Četvrti je na programu od 25. – 31. avgusta u Japanu, a peti od 8. – 16. Novembra u Nigeriji, dok je organizator Kursa za međunarodne sudije u beach – volley Lihtenštajn od 3. – 10. avgusta.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search