Predstavljen Ženski odbojkaški klub Spartak

Pet, 01.08.2014 - 12:07 -- dejan.vukovic

Ženski odbojkaški tim Spartaka započinje sa pripremama pred nastupajuću sezonu. Povodom toka Uprava kluba je u Fruit Baru predstavila tim za novu sezonu u kojoj se očekuje dobar rezultat. 

Ekipa u ponedeljak 4. avgusta kreće sa pripremama za sledeću sezonu, a predstojeći vikend će iskoristiti za testiranje. Do početka prvenstva ostalo je još oko deset nedelja što je sasvim dovoljno da se ekipa uigra i spremno dočeka sportske izazove. Trener Damir Petković najavio je plan priprema - Okupilo se oko 15 devojaka, među kojima ima nekoliko novih odbojkašica. Klubu je pristupila dizač, Dragana Brković koja je bila član Jedinstva iz Stare Pazove i Marta Drpa koja je bila član Železničara  a prte toga i Crvene Zvezde. Očekujemo još dolazak mlade igračice iz Zvornika, Milice Živanović i Staniju Vučković sa čime bi kompletirali tim za novu sezonu. Spartak ima visoke ambicije a to je sam vrh srpske odbojke. Mislim da ulazimo jači u novu sezonu. 

Sportski direktor Zoran Olajić ističe visoke ambicije Spartaka i u narednoj sezoni. - Želimo da ostanemo u samom vrhu srpske odbojke, a usput i da afirmišemo mlade igrače. Sa sve tri ekipe ulazimo u takmičarski ritam. Ovo je prvo okupljanje a sa radom počinjemo 4. avgusta. Par igračica su napustile Spartak od kojih dve odlaze u Ameriku na studije. Stigla su nam kvalitetna pojačanja, igračice koje će svojim iskustvom sigurno puno značiti ovoj ekipi. radi se o dizaču Dragani Brkić i korektoru Marti Drpi. Sa njihovom iskustvom i našom mladošću očekujemo zavidan rezultat. Nažalost, prvenstvo dočekujemo u nikad težim uslovima. Novca je sve manje a obaveze su iste. Pokušaćemo na neki način da održimo nivo koji smo zadnjih decenija imali. Uz pomoć gradskih struktura, resora za sport, ljudi dobre volje koji su nam pomagali i do sada očekujem da ćemo zadržati kvalitet ekipe. Imamo dobru saradnju sa Odbojkaškim savezom koja će se intenzivirati sledeće nedelje, naime u utorak počinje Balkansko juniorsko prvenstvo u ženskoj odbojci uz učešće sedam reprezentacija u kojem smo domaćini.

 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search