Sedmo mesto vaterpolista Spartak Prozivke

Ned, 03.08.2014 - 23:42 -- dejan.vukovic

Vaterpolo generacija 2001 godišta i mlađi Spartak-Prozivke sezonu su završili kao sedmi u Srbiji. Na finalnom turniru u Beogradu u poslednjem meču za plasman savladali su ekipu Radničkog iz Kragujevca i time završili na sedmoj poziciji. 

Spartak Prozivki je za samo jedan gol izmakla borba za medalju. Nakon utakmica u grupi čak tri ekipe imale isti broj bodova i delile drugo mesto, Spartak Prozivka, Crvena Zvezda i Radnički iz Kragujevca. Nažalost, subotičani su imali najslabiju gol razliku (za samo jedan gol). Usledio je poraz od Partizana 7:2 i nova pobeda nad Radničkim od 5:4 za sedmu poziciju. U grupi za plasman postignuti su sledeći rezultati:

  • Crvena Zvezda - Spartak-Prozivka 9:7
  • Spartak-Prozivka - Radnički 6:3
  • Vojvodina -Spartak-Prozivka 8:4

Za VK Spartak-Prozivka su nastupili: Radičev Aleksa, Horvacki Sandro, Katić Luka, Filipović Miloš, Orčić Filip, Stojanović Miloš, Stojanović Nikola, Tonković Matija, Varkulja Viktor, Bedić Uroš, Kokai Silard,Saulić Aleksandar, Krstajić Luka, Stojanović Jovan, Treneri Emir Pašagić i Dražen Videc.

Vaterpolo Klub Spartak-Prozivka je pokazao da se i sa ovom generacijom može ponositi. Sam plasman među osam najboljih, je uspeh, a rezultati govore da razlika između ekipa od prve do osme pozicije veoma mala. Državno prvenstvo od 23.-25. avgusta očekuje i generaciju 1999 godište i mlađe. To će biti kruna ove sezone u kojoj su čak tri selekcije izborile plasman na državno prvenstvo. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search