Predstavljena pojačanja u Fk Spartak i novine

Sre, 06.08.2014 - 01:22 -- dejan.vukovic

Danas je na Gradskom stadionu održana press konferencija FK Spartak na kojoj su prisustvovali predsednik kluba Dragan Simović i podpredsednik Goran Drača. Na početku su izneli niz informacija vezanih za klub.   

Gradski stadion je stavljen pod ingirenciju JKP Stadion i za mesec dana uočljivo je niz promena.  - Upravo smo se vratili sa sastanka sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem i članom Gradskog veća zaduženim za sport, omladinu i turizam Vjekoslavom Ostrogoncem. S obzirom na teško situaciju u zemlji uopšte ne možemo da kažemo da smo nezadovoljni sa radovima koji su u toku na Gradskom stadionu. Kreči se prostorije, a raspisan je i tender za sanaciju krova kao i za sistem za zalivanje terena. Takođe, imamo saznanja da se radovi oko reflektora odvijaju svojim tokom. Oni neće biti postavljeni do početka Super lige, ali bi trebalo da zasijaju do kraja godine, što je u skladu sa odlukom Fudbalskog saveza Srbije, da se na šest meseci prolongira ova obaveza.Ne može se sve odjednom. Ima tu dosta problema, potrebno je da se i ti ljudi uključe u specifičnu problematiku. Apelujem na sve da se pozitivan tok nastavi, i da se još malo posveti pažnja pomoćnim terenima, jer njih koriste i fudbalerke Spartaka, ali i sve naše mlađe kategorije, pa i prvi tim. - istakao je predsednik kluba, Dragan Simović.

Predsednik je izneo o niz pojedinosti vezanih za igrački kadar. Spartak je podmladio svoju ekipu, ali to neznači da će biti slabiji u odnosu na prošlu sezonu. - Izvršili smo smenu generacija. Nećemo biti klub koji će imati visok budžet, da preplaćuje igrače, odnosno da im ostaje dužan. Nažalost i kod nas kasne plate, kako igračima, tako i zaposlenima. I mi mučimo da sastavimo kraj sa krajem, ali se trudimo i sigurno nećemo ući u ogromne dugove, da plate kasne po godinu dana i da imamo problema sa licenciranje. Imamo realan budžet i u tom kontekstu smo dovodili igrače koji to shvataju. U proteklom periodu smo ulagali u sopstvenu školu i FK Palić. Imamo sada deset-petnaest igrača koji su počeli pripreme sa prvim timom, dvoje-troje će sigurno dobijati ozbiljne prilike, a još nekoliko će biti na klupi, i među dvadeset najboljih. Fudbalska budućnost Spartaka je dobra.

Do kraja prelaznog roka ostalo je još skoro mesec dana. U klubu se nadaju da će do tada angažovati još pojačanja. Pre svega na poziciji desnog beka i jednog iskusnog u veznom redu.

Goran Drača je iskoristio priliku da pozove sugrađane na utakmicu prvog kola u kojoj Spartak na Gradskom stadionu dočekuje ekipu Radnički 1923. Meč se igra u subotu 9.avgusta sa početkom od 17:30h. - Apelujem da građani Subotice dođu u što većem broju na otvaranje fudbalske sezone da pokažu lojalnost Klubu, da kupe tu ulaznicu, jer sve pare će biti ponovo uložene u funkcionisanje i održavanje Gradskog stadiona, da bi on u dogledno vreme ispunjavao sve uslove.

Na kraju press konferencije predstavljena su i pojačanja. Reč je o Miloradu Balabanoviću, Srđanu Plavšiću, Nenadu Lukiću, Vladimiru Jočiću, Nikoli Maksimoviću, Draganu Jankoviću i golmanu Nikoli Mirkoviću

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search