Fudbalerke Spartaka poražene od Osijeka

Čet, 14.08.2014 - 18:10 -- dejan.vukovic

Osijek - Spartak 1:0 (1:0)

Osijek, teren: Gradski vrt. UEFA Women’s Champions League 5. Kvalifikaciona grupa. Glavni sudija: Petra Chudá (SVK). Pomoćne sudije: Miroslava Pastoreková (SVK), Stephanie Forde (BEL) Strelci: Cepernić – ŽNK Osijek u 7 min. Crveni karton: Nevena Damjanovic(ZFK Spartak) 59 min.

ŽNK Osijek: Pastar, Zlosa, Cepernić, Culek, Nevrkla, Baban, Lojna (Bulut), Joščak, Andrlić (Balić), Šalek, Maltašić

ŽFK Spartak: Gardijan, Ilić, Krstić, Radanović, Slović, Malešević, Addo, Damjanović, Nikolić, Čanković, Marenić (NRehy Tia)

Fudbalerke Spartaka poražene su u trećem kolu 5. kvalifikacione grupe od domaćina Osijeka sa 1:0. Nažalost zbog ovog poraza nisu uspele ponovo da se plasiraju među 32 najbolje ekipe Evrope. 

Jedini gol na utakmici postigla je Cepernić, već u 7 minutu susreta. Nakon dobro izvedenog kornera sa desne strane Cepernić je bila najviša u skoku i glavom matirala Gardijan, golmana Spartaka. Spartak je tada preuzeo igru, Nikolić i Addo su bile stalna pretnja. Nakon pola sata igre Nikolić j eprobala sa oko 25 metara i na žalost subotičanki pogodila samo stativu. 

U nastavku susreta kiša je pokvarila odličnu utakmicu. Nebo se otvorilo i meč se nastavio po velikom pljusku. Nakon nesmotrenog starta Damjanović, koja je povukla sa leđa fudbalerku Osijeka,  Spartak je ostao sa igračicom manje. Međutim to ih nije sprečavalo da nastave sa pristiscima ka golu protivnica. U finišu susreta propustile su nekoliko veom aizglednih prilika, pa možemo reći da je sportska sreća bila na strani hrvatica.

Sa minimalnim porazom Spartak se nije plasirao u dalje takmičenje. Odgovarao im je i nerešen rezultat (tada bi se obe ekipe plasirale među 32 najbolje u Evropi), samo ne poraz. U eliminacionu fazu Lige šampiona plasirale su se pobednice osam grupa i dve najbolje drugoplasirane ekipe. Nažalost po pravilima UEFA ne računa se rezultat protiv najslabije plasiranog tima u grupi pa zbog toga pobeda od 19:0 subotičankama nije ništa značila. One su po tome sakupile tri boda sa gol razlikom 3:1 što im nije bilo dovoljno da se nađu među dve najbolje drugoplasirane ekipe. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search