Otočna mini-turneja subotičkog pisca Dražena Prćića

Pet, 15.08.2014 - 19:33 -- nikola.tumbas

Plemstvo Wilson u Jelsi i Hvaru  

Novi roman Dražena Prćića, objavljen nedavno u nakladi Minerve iz Subotice, predstavljen je prošloga tjedna u dva mjesta na otoku Hvaru – u Jelsi i gradu Hvaru. Ovaj subotički pisac i novinar Hrvatske riječi cijeli je život, po vlastitom priznanju, opsjednut Dalmacijom i Jadranskim morem. Tako se radnja ovoga romana, uz London, odvija i na Hvaru, što je i jedan od razloga prezentacije knjige na ovom hrvatskom otoku. Inače, knjiga nam donosi priču u kojoj se prepliću sudbine mlade plemkinje mađarskog podrijetla, njezinog znatno starijeg supruga engleskog lorda Wilsona i mladog Hvaranina Antonija Salamunića. Knjiga obiluje detaljnim opisima otoka Hvara i njegovih ljepota, ali i tamošnjih ljudi, čiji je duh dočaran ponajviše kroz lik none glavnoga junaka Tončija.

Knjiga je premijerno predstavljena u Jelsi, u ponedjeljak u tamošnjoj Knjižnici i općinskoj čitaonici, a osim autora, u promociji su sudjelovali ravnateljica Marija Plantarić Huljić i direktor Turističke zajednice Jelsa Niko Scrivanelli.

Plemstvo Wilson je potom u srijedu imala prilike upoznati i publika iz grada Hvara. Promocija knjige je održana u Gradskoj knjižnici i čitaonici, smještenoj u baroknoj palači Radošević, a uz autora, govorila je i ravnateljica knjižnice Nikla Barbarić.  

Prema najavama autora, nakon Hvara, knjiga će početkom jeseni biti predstavljena u više mjesta u Srbiji i Hrvatskoj, ali i u okolnim zemljama.  

Tagovi: 
Ličnosti: 
Fotograf: 
Custom Search