Ünnepi nagymise a szabadkai Munkás Jézus-templomban

Kategorija: 
Izvor: 

Szent István királyt ünnepelték a kertvárosi Munkás Jézus-templom hívei is Szabadkán. Az ünnepi misét követően kenyérszentelés, majd zenés műsor várta az egybegyűlteket.

Ünnepi nagymisén vettek részt a kertvárosi Munkás Jézus plébánia hívei. Államalapító királyunkra emlékezvén Szakály József plébános elmondta: Szent Istvánnak köszönhetjük létünket. „Az államhatárok most nem ott vannak, ahol Szent István megálmodta, vagy tervezte, de a magyar nemzet ma is létezik, amely Szent Istvánnak köszönheti a létét, hogy egy törzsi rendszerből egy igazi keresztény országgá, nemzetté tudott fejlődni. Mi ezen az ünnepen az apostoli szent királyt ünnepeljük, azt, akinek mindezt megköszönjük.”

A mise után a templom udvarán Guzsvány Izabella énekes és Kis Juhász István gitáros előadását hallgathatták végig az egybegyűltek.

Gábrity Molnár Irén: „Azért szoktam részt venni az ilyen ünnepségeken, amit az egyház rendez, különösen, hogyha ilyen szép koncerttel és ünnepséggel jár, mert érezni benne Szent István üzenetét, a közösségépítést.”

Az ünnepségen Maglai Jenő is részt vett. Szabadka polgármestere megszegte a megszentelt kenyeret. „Példaértékű Szakály atyának a mai szentmiséje, a mai rendezvény itt a kerttemplomban. Azt gondolom, hogy több helyen, ahol csak lehet Vajdaságban, ahol a magyar emberek ott vannak, ebből hagyományt kellene csinálni.”

Az ünnepség után a hívek között szétosztották a megszentelt kenyeret.

Custom Search