Drugačiji koncept proslave Dana Grada

Pon, 25.08.2014 - 15:43 -- dejan.vukovic

Ovogodišnja proslava Dana Grada imaće drugačiji koncept od dosadašnjih, najavili su danas gradonačelnik Subotice, Jene Maglai i predsednik Skupštine Ilija Maravić. Planirani Budžet  je manji u odnosu na prethodne godine i iznosi oko 2.5 miliona dinara.

Program za 29.08 i 30.08 u pdf. formatu       program za 31.08 i 1.09 u  pdf. formatu  

Gradonačelnik Subotice, Jene Maglai je izneo suštinske promene u okviru obeležavanju dana Grada Subotice koji bi trebalo da bude prvenstveno namenjen za građane - Suštinski smo promenili program koji je pre bio dosta dug, započinjao je čak nedelju dana pre a trajao je i dve nedelja nakon 1. septembra. Ne vidimo razlog da to traje toliko dugačko, sva dešavanja ćemo ove godine koncentrisati u tri dana, subota (30. avgust), nedelja (31. avgust) i ponedeljak (1. septembar). Sv emanifestacije će se održavati u ova tri dana. Najveći izazov je bio da promenimo koncept koji je dugo godina bio identičan. Dan Grada su uglavnom obeležavale naše javne ustanove i protokolarni deo sa podizanjem zastave i  svečanom Skupštinom nakon čega je bio prijem za zvaničnike i koktel i uveče koncert. Ove godine će to biti drugačije želimo da raskinemo sa tradicijom i da ga približimo sugrađanima. Ovo je možda jedan pokušaj da menjamo mentalitet grada. Mislim da Subotica ima jedan "Kalimero sindrom" koji se ogleda u tome da smo sa svime nezadovoljni, da nam ništa ne odgovara, da je sve loše. Pokušaćemo da sa interatktivnim dešavanjima promenimo taj negativni stav i da ih usmerimo u pozitivno razmišljanje. Nismo angažovali velika imena za poznate muzičare, prvenstveno smo smatrali da treba da se oslonimo na domaće mlade ljude da se pokažu naTrgu.  

Ilija Maravić, predsednik Skupštine - U okviru programa proslave Dana Grada održaće se Svečana sednica na koju ćemo pozvati sve odbornike Skupštine grada, zatim sve Pokrajinske i Republičke poslanike, predstavnike verskih zajednica, konzuli i ambasadori, zatim predstavnica škola, zdravstva kao i počasni građani koje ćemo nagraditi tog dana. Biće tu pozvani i predstavnici Republičke vlasti. 

U četiri dana koliko će trajati program proslave dana Grada sve će biti posvećeno običnom čoveku, običnim građanima. Koncert na Trgu 1. septembra rezervisan je za Mirnu Radulović. Najavljene su razne zabave na Trgu među kojima su:

  • Virtuelne raglednice - fotografisanje pored virtuelnog tornja Gradske kuće
  • Naj face subotice - fotografišite se i pokažite ko je glavna faca Subotice
  • Rođendanska tabla - lepom i originalnom porukom čestitajte rođendan Gradu
  • izložba : 235 godina Subotice - 235 i više fotografija građana Subotice
  • Vinska ulica - okusite najbolja vina naše regije
  • pekarska ulica - okusite specijalitete gradskih pekara
  • Vidikovac Gradske kuće - doživite svoj grad iz nove perspektive 

Grad je najavio i poklon za građane :

  • Besplatno korišćenje zatvorenog bazena SRC Prozivka, 1. septembra
  • Besplatan parking u svim zonama grada - 1. septembra od 14 časova
  • Besplatan prevoz prigradskim autobusima - 1. septembra, u vreme večernjih koncerata. 

 

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search