Hokejaši na kampu u Budimpešti

Pon, 25.08.2014 - 23:31 -- dejan.vukovic

Hokejaši Spartaka učestvovali su na kampu na ledu koji je održan u Budimpešti, od 18. do 24. avgusta, u organizaciji Hockey Without Borders iz Kanade: Pored Spartaka učestvovali su HK NS Stars (Novi Sad) i HK Vukovi (Sarajevo). Na pripremnom kampu učestvovalo je ukupno 34 dece iz tri navedena kluba, koji su vredno trenirali pod stručnim nadzorom trenera iz Kanade (Matthew Robins i Craig Klinkhoff) i još 4 trenera iz klubova učesnika.

Sproveden je mini program koji je obuhvatio sve osnovne i napredne elemente u igri, i ukupno je odrađeno 20 sati na ledu (od toga i jedna prijateljska utakmica i jedan mini turnir, kao i jedan specijalizovani golmanski trening), zatim 7 sati treninga "na suvom", kao i 4 sata "teorijske" nastave. Pored izuzetno potrebnih hokejaških elemenata, deca su imala priliku da puno vremena provedu i u zajedničkom druženju i obilasku zanimljivosti u samoj Budimpešti, čime je dodatno unapređena i do sada uspešna saradnja ovih klubova.

Prema planu i programu seniori HK Spartak 13. i 14. septembra učestvuju na 3. međunarodnom turniru u InLine hokeju "Tapir Kup 2014" u Zagrebu (Hrvatska). U zagrebu se očekuje učešće 12 ekipa iz 5 država.  

Slekcije U8 i U10 imaju svoj prvi zvanični nastup na velikom turniru otvaranja sezone u Budimpešti (Mađarska) 27. i 28. septembra, na kojem će učestvovati preko 50 ekipa. Već polovinom oktobra sa nastupima kreće i MIX ekipa HK Spartak u VUB Prvenstvu Mađarske. U klubu se nadaju da će ledena ploča na Gradskom klizalištu biti postavljena polovinom Novembra kada će i u Subotici započeti sezona hokeja. 

Autor teksta: 
Custom Search