A szabadkaiak találtak legtöbbször a kapuba

Kategorija: 
Izvor: 

Nemzetközi gyermek vízilabda-tornát rendezett a szabadkai Spartacus Vízilabdaklub, Kmec András emlékére. A klub egykori edzője nevéhez fűződik a gyermekvízilabda meghonosítása Szabadkán.

A házigazda két csapata mellett három vendégegyesület is érkezett Zentáról, illetve a magyarországi Békéscsabáról és Gyuláról. A 10 és 12 év közötti gyerekek küzdelme a szabadkai Spartacus első csapatának győzelmével ért véget. Második helyen a békéscsabaiak zártak. A bronzérem pedig a zentaiaké.

Az esős idő ellenére is lelkesen küzdenek a vízilabdázó gyerekek. Az első helyért a szabadkai Spartacus csapata mindent megtett. A Spartacus kapusa nagyon magabiztos. A zentaiakkal folytatott meccsen 8 gólt kaptak, viszont tizenhármat lőttek. „Szerintem mi vagyunk az egyik legjobbak” – mondta Túrú Dávid, a Spartacus Vízilabda Klub vízilabdázója.

Csapattársa, Bethler Ákos sem gondolja ezt másképp: „Két csapatra vagyunk a Spartakban osztva. Fiatalabbakra és idősebbekre. Én az időseknek játszom. Szerintem az első helyezést elvisszük, ha megverjük Békéscsabát.”

A magyarországi gyulaiak másodszor vesznek részt a szabadkai Kmec András emléktornán. A magyarok edzője a fejét fogja a medence szélén. A Spartacus már 7-0-ra vezet ellenük. A negyedik helyen végzett gyulaiak még bíztak a győzelemben. A gólarány javításáért küzdöttek. „Kicsit látszik azért, hogy van mit tanulnunk, de felvettük a kesztyűt és küzdünk, játszunk velük” – nyilatkozta Béládi Csaba, a Gyulai Vízilabda Klub edzője.

Kmec András néhai edző nevének fennmaradása lényeges a szabadkai klub számára, ezért minden évben igyekeznek megrendezni az emléktornát – mondta Gligor Gellért, igazgatóbizottsági elnök. „Mi ezzel a tornával hagyományt szeretnénk biztosítani Kmec András emlékének. Tavaly is rendeztünk ilyen tornát, az idei a második Kmec András emlékverseny. Ezen az egynapos tornán adózunk a vízilabda szeretetének, illetve egyrészt a nemzetközi kapcsolatainkat erősítjük magyarországi csapatok révén, illetve az itteni csapatok révén is.”

Kmec András az 1940-es években tevékenykedett mint edző, a Spartacus Úszó és Vízilabda Klubban. Munkásságának köszönhetően megnőtt a fiatal vízilabdázók száma Szabadkán és környékén.

Custom Search