Véget ért az Interetno fesztivál

Kategorija: 
Izvor: 

Megszokott forgatókönyv szerint zárult az Interetno fesztivál, felvonulással, táncpanorámával és tűzijátékkal. Az évről évre jelentkező ötnapos zenés-táncos program idén sem kínált zsákbamacskát, végig a szórakozás és a családias hangulat jegyében telt.

Az Ineretno utolsó estéjén a városban felállított Infopult nem fogadott több látogatót. A fesztivál résztvevői közös ökumenikus liturgián vettek részt a Szent Teréz-székesegyházban, majd Etnopolisig sétáltak, ahol záróceremónia keretében búcsúztak a vendégek a várostól, a város a vendégektől, és az idei fesztiváltól.

Takács Márta, a Népkör Magyar Művelődési Központ elnöke, elmondta, igaz hogy a 13-as bűvös szám, viszont merni kell kimondani, hiszen rohanó világunkban nem sok minden ér meg évtizedeket.

Bodrogi Hajnalka főszervező elmondta, hogy nagyjából minden a terv szerint alakult, és babona ide-vagy oda, a 12+1-es jelölés szerencsés választás volt. „Bizony beigazolódott, voltak olyan vis maior esetek, amikre valóban nem tudtunk felkészülni, de úgy érzem azok is szerencsésen megoldódtak, és hát a tizenharmadik fesztivál is elmúlt.”

A közönség kedden este láthatta utoljára a külföldi tánccsoportokat, akik a záróceremónia részeként rövid műsorral léptek fel. Jimmy Castillo, a Costa Rica-i tánccsoport tagja is élvezte a fergeteges hangulatot. „Mi ilyen vígan élünk otthon is, és még egyszer hangsúlyozom mennyire örülünk, hogy itt ennyire vendégszeretőek az emberek, és hogy ilyen kedvesen fogadtak minket.”

Tűzijátékkal és táncházzal zártak. A vendégek hazamentek, Etnopolist lebontják, és mától már a fesztivál-útlevelek is érvénytelenek. Vajdaság egyik legnagyobb kulturális eseményére egy évet ismét várni kell.

Custom Search