Hamarosan befejeződik a Szabadkai Zeneiskola felújítása

Kategorija: 
Izvor: 

Már csak néhány simítás és befejeződik a Szabadkai Zeneiskola renoválása. Két-három hónap múlva teljesen megújul az épület.

Tavaly november óta folynak a munkálatok. Az iskolakezdés már csak napok kérdése, de még mindig barikádok veszik körül az intézményt. Az első emeleti külső ablakszárnyakat kicserélték, új vakolatot kapott az iskola, újra is meszelték, és új ereszcsatornákat szereltek fel. A munkálatok folytatódnak, hiszen két oldal még befejezésre vár. „A balkon még mindenféleképpen munkálatok alatt áll, ami még a munkálatok folyamata, az a Városháza felőli rész, ott a festés várja még a sorát, és valahol november vége a határidő, de elképzelhető, hogy ez előbb is megtörténik” – nyilatkozta Barlai Edit igazgató.

Maglai Jenő polgármester a Pannon TV Szubjektív című műsorának felvételén elmondta, hogy a felújítás folytatódik, hiszen egyes részek – mint például a tetőtéri ablakok – kimaradtak a renoválásból. Erre a célra 600 000 dinárt különítettek el. „A Szabadkai Zeneiskolát szeptember végére be kellene fejeznünk, azt gondolom, hogy szépen fog kinézni. Természetesen, itt is vannak bizonyos megjegyzéseink, a jövő héten ellátogatok az iskolába, mert a munka minőségében vannak kisebb gondok, ezt kell rendezni. Külön pénzeket választottam ki a költségvetési tartalékból, plusz 600 000 dinárt arra, hogy a tetőrészen az ablakok is fel legyenek újítva, mert azok kimaradtak a projektből.”

A renoválást Szabadka és Vajdaság pénzelte. A felújítást a Községközi Műemlékvédelmi Intézet és a Városépítési Igazgatóság felügyelte.

Custom Search