Maglai: Minden kötelezettség teljesítve, nagyberuházások is megvalósultak

Kategorija: 

Mintegy 2 milliárd dinárral rendelkezett Szabadka 2014 első felében, ami a tervezett évi összeg 35 és fél százalékát teszi ki. Az elképzelt nagyberuházások megközelítőleg 2O, a kiadások pedig 32 és fél százaléka valósult meg az év első hat hónapjában. A Városi Képviselő-testület 23. rendes ülésén döntötték még arról is, hogy pályázatot írnak ki a közvállalatok igazgatói posztjára.

Minden kötelezettségét rendezte az önkormányzat a törvényes határidőn belül az év első felében, és nagyberuházások is megvalósultak - nyilatkozta Maglai Jenő. A befektetések a kiadási oldalon történt komoly megszorításoknak köszönhető - fogalmazott Szabadka polgármestere, majd bejelentette: a tavalyi költségvetésre vonatkozóan csökkenteni kívánja a polgárok adókötelezettségeit. „A Zsinagóga felújítása, utak kiépítése, most újabb öt utcára írtuk ki a pályázatot: a Zeneiskolába történő beruházás is be lesz fejezve. A hótelep felújítása egy építési idény alatt. Több mint 2 millió euró beruházás volt. Kis közösségeknek is fontos beruházások megvalósultak, a ludasi, tavankúti helyi közösség épületének, a bajmoki sportcsarnok, kelebiai óvoda felújítása.”

Valótlanul tervezték meg a 2014-es évi városi költségvetést, ezért mindenképpen szükséges annak mihamarabbi módosítása - véli a Demokrata Párt. Slavko Parać önkormányzati frakcióvezető: „Gyakorlatilag oda jutottunk, hogy egy új projektet sem kezdeményezett, illetve valósított meg az új hatalmi többség. Nincsenek ötletek, ami rendkívül rossz, kárt okoz a város fejlődésének, ami nagy gondot jelent. Amikor azt látjuk, hogy egy fekvőrendőrt nem tudnak megjavítani a Gyermekszínháznál, akkor nem is csoda, hogy nincs komoly ötlet a nagyberuházásokhoz.”

Köztársasági szinten olyan törvényeket hoztak, amellyel mintegy 200 millió dinár lett a szabadkai költségvetésből átirányítva az állami büdzsébe. Ennek ellenére is történtek beruházások a városban - mondta Gojko Radić, a Szerb Haladó Párt önkormányzati frakcióvezetője. „A kasszában semmi nem volt mikor átvettük a hatalmat, üres volt. A Bajmok felé vezető út felújítását tartottuk szem előtt, a nagyberuházások tekintetében, a gázvezetékek-hálózat kiépítését.”

Szeptemberben esedékes az önkormányzati költségvetés módosítása az illetékesek szerint. Az ülésen döntöttek még arról is, hogy pályázatot hirdetnek a közvállalatok igazgatóinak megválasztására.

Custom Search