Deveti festival Bunjevačkih jela

Sub, 30.08.2014 - 16:23 -- dejan.vukovic

Danas je u Bajmoku održan 9. Festival Bunjevački Ila. Pored tradicionalnih bunjevačkih jela posetioci su mogli uživati i u kuhinjama drugih naroda ili sami pripremati jela. 

Žiri je ocenio sve uzorke i nagradio najbolje. Nagrade su dobili Dadin Salaš iz Sivcxa za punjene paprike sa povrćem i gljivama, Udruženje iz Baje za ovčiji paprikaš, nemačko udruženje Maria Theresiopolis za švapske gomboce, đaci OŠ Vuk Karadžic iz Bajmoka za Bakin kolač, đaci OŠ Matija Gubec-Tavankut za ronđavu čorbu, SKC "Nikola Tesla" za  ličko varivo (recept star 150 godina), udruženje Village iz Bora za celokupno predstavljanje vlaške nacionalne kuhinje, Desin salaš iz Sombora za tematsko predstavljanje tradicionalnog posnog ila za Badnje veče i Tumbas Ivana sa Kaponje za tri generacije koje su učestvovale u pripremi jela i posatavku. 

Zahvalnice su dobili: Bedeković Katica za čupave palačinke, Vojnić Kortmiš Ana za gra sa šunkom, Kopilović Ana za kolače sa rogačem, Bagi Marija za listiće, Nađ Kanas Nikola za paprikaš od papaka, Bešlić Lojzija za ovčiji čorbanac, SZR Dijamant iz Bajmoka za burage sa papcima. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search