Pobeda fudbalerki Spartaka u derbiju kola

Ned, 31.08.2014 - 20:51 -- dejan.vukovic

Spartak - Napredak 1:0 (0:0)

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 200. Sudija: Daniela Marković. Strelci: Violeta Slović 73. min

Spartak: Gardijan, Ilić, Krstić, Radanović, Slović, Malešević, Poljak, N Rehi, Nikolić, Čanković, Marenić. 

Napredak: Kostić, Marković, Karadžić, Mo. Šišković, Jankov, Ma. Šišković, Jonović, Đilas (Dobrosavljević), Petronijević (Krstić), Pavlović (Bondžić), Tenkov.

Fudbalerke Spartaka slavile su u derbiju kola u kojem su se sastale dve do sada neporažene ekipe. Fudbalerke Spartaka su bile bolje tokom celog meča i zasluženo trijumfovale golom kapitena Violete Slović. Pobeda je trebala biti i uverljivija nakon onoga što su dve ekipe pokazale na terenu.  

Gošće su došle sa očiglednom namerom da ostanu neporažene. Svoju igru su koncipirali samo na odbrani svoga gola dok su se u napadu opredelili za retke kontranapade. Spartak je u meč ušao oslabljen neigranjem Damjanovićeve tako da je najefikasnija igračica Spartaka, Milena Nikolić zauzela mesto na štoperskoj poziciji. Od samog početka utakmice Spartakove igračice su imale više od igre. Najbolje prilike propustile su mlada Alegra Poljak i tamnoputa N Rehi.  

Nastavak utakmice doneo je još dinamičniju i ofanzivniju igru subotičanki. Dva gola su im poništena, Slovićki zbog faula a Poljak zbog nedozvoljene pozicije. Usledile je prečka Krstićeve a zatim je okvir gola još jednom spasao Kruševljenke nakon odličnog šuta Ilićeve sa preko 35 metara. Spartak je poveo u 73. minutu, Marija Ilić je izvela korner sa desne strane, Slović je bila najviša u skoku i glavom loptu poslala u mrežu za veliko slavlje. Napredak je pokušao da dođe do izjednačenja, ali njihova agresivnost je vrlo brzo prekinuta tako da su u samoj završnici subotičanke propustile još dve izuzetne prilike da povećaju prednost. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search