Svilena nit kluba "Krupara" u Bačkom Dušanovu

Ned, 31.08.2014 - 13:55 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Radovan Jandrić Priča o čarobnjaku i učeniku
Radovan Jandrić Priča o čarobnjaku i učeniku
Jene Maglai Pohvala mecenama iz kluba Krupare
Jene Maglai Pohvala mecenama iz kluba Krupare

Sinoć je u klubu "Krupara" u Bačkom Dušanovu održano je otvaranje izložbe likovne kolonije "KruparArt". Izložbu je otvorio gradonačelnik Jene Maglai dok je uvodni govor - priču - ispričao Radovan Jandrić, učesnik kolonije i reovni profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na predmetu grafika sa tehnologijom. Domaćini izložbe su poznati bračni par Anđelić za koje je gradonačelnik ukazao kao primer mecena kojih bi bilo dobro da imamo više u našem okruženju.

Na otvaranju su bili prisutni dr Etela Jerinkić, Nebojša Daraboš i Milimir Vujadinović, na čiji poziv je gradonačelnik i došao otvoriti izložbu.

Muzički deo otvaranja su, kao i uvek svom snagom "odradili", Bakoš Arpad i Miroslav Jovančić i pri tome oduševili prisutne.

Učesnici kolonije su bili: Jasmina Jovančić Vidaković, Jelena Sredanović, Jelena Vićentić, Ksenija Kovačević, Maja Majolinica, Miroslav Jovančić, Milena Popov Nena, Radovan Jandrić, Snježana Domazet, Višnja Nikolić i Branka Anđelić.

Više o ovoj temi...

U okviru proslave dana grada, na završenom delu, na trgu su nastupili Mirna Radulović iz Subotice i Zoltan Berecki iz Mađarske.

Post date: Pon, 01.09.2014 - 23:55

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada, na kojoj su zaslužnim Subotičanima uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obeležen je Dan grada Subotice, 1. septembar. Današnjoj svečanosti, održanoj u Velikoj većnici Gradske kuće, prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, gradski zvaničnici, predstavnici državnih i pokrajinskih organa, nacionalnih saveta nacionalnih zajednica, bratskih gradova, verskih zajednica i kulturnih institucija.

Za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanje ugleda grada Subotice u zemlji i inostranstvu, diplome i plakete zvanje Počasni građanin uručene su Karolju Dudašu, piscu, publicisti i uredniku i Milenku Kosanoviću, karikaturisti i ilustratoru.

Za istaknuta dela koja...

detaljnije
Post date: Pon, 01.09.2014 - 18:12
Post date: Pon, 01.09.2014 - 15:07

Gradonačelnik Jene Maglai, Blaško Stantic i Zoltan Siflis prisustvovali su početku nove skolske godinr u OŠ Majšanski put. Učenike su pozdravili direktorica Tot Silvija i gradonačelnik koji je naglasio učenicima da je znanje ono što se nikome ne može oduzeti. Učenici starijih razreda održali su prigodan program za đake prvake i njihove roditelje.

Post date: Pon, 01.09.2014 - 08:34
Post date: Pon, 01.09.2014 - 06:15
Custom Search