A Széchenyiben megtöltik a kisdiákok az iskolapadokat (videó)

Kategorija: 
Izvor: 

160 elsős lesz idén a szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában. Négy magyar osztály nyílik. Az elsősöket zenés, kulturális műsorral fogadták az iskolában. A Magyar Nemzet Tanács beiskolázási csomagokat osztott szét a kisdiákoknak.

Tömve volt az iskola tornaterme az elsősök fogadására szervezett műsoron. A diákok megismerhették tanító nénijüket és osztálytársaikat. A Széchenyi István Általános Iskola az egyik legjobban felszerelt iskolák közé tartozik Szabadkán. Az igazgató szerint ennek is köszönhető, hogy bár egyre kevesebb a gyerek, hozzájuk sokan járnak. „Sok szakkörünk van. Német nyelvet már első osztálytól lehet tanulni. Angol nyelvet tanulnak. Van nagy kórusunk, kis kórusunk. Van zenekarunk. Úgyhogy én remélem, mindenki talál magának megfelelőt ebben az iskolában” – nyilatkozta Weiss Vesna igazgató.

Szabadka polgármestere a tudás fontosságát hangsúlyozta. „Az elsősöknek azt üzenem, hogy a tudásszerzésben élen járjanak, hiszen a tudás az az erő, az a hatalom, az az érték, amit tőlük senki sem tud elvenni. Másodsorban pedig az az érték, ami később építi őket az életben” – hangsúlyozta Maglai Jenő polgármester.

A műsor után a tantermekben a Magyar Nemzeti Tanács jóvoltából tanszercsomagokat kaptak az elsősök. Joó Horti Lívia, az MNT Közoktatási Bizottságának elnöke: „Reményeim szerint mindent tartalmaz a csomag, amire szüksége lehet egy elsősnek az általános iskolás oktatása során. Mindent, ami nem iskolatáska vagy tornacipő, tornafelszerelés.”

A Magyar Nemzeti Tanács ajándékcsomagját minden magyar elsős megkapja a tanévkezdés első napjaiban. A hétfői becsöngetésig már csak kettőt kell aludni.

Custom Search