Színvonalas programokkal ünnepelt Szabadka

Kategorija: 
Izvor: 

Vitéz László, Zenegér, Tangó a Napóránál. Gazdag programmal csalogatták Szabadka központjába a családokat a városnap alkalmából. Az idei rendezvény célja, hogy minden szabadkai magáénak érezze az ünnepet, és a várost. Szabadka én vagyok. A városnapi rendezvénysorozat vasárnapi programjai elsősorban a családoknak és a gyermekeknek szóltak.

Tapsolnak a gyerekek Vitéz László szabadkai kiruccanásán. A hagyományos vásári bábjátékban a pirossapkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. A tanulságos történetet élvezték kicsik és nagyok egyaránt. „Én már idősebb, és nem nagyon nézem az ilyen bábműsorokat, de  most megálltam, megnéztem és nagyon tetszett” – mondta Csernetics Ella.

A bábot mozgató Pályi János ebben az előadásban nyújtott alakításáért számos nemzetközi és hazai fesztiválon a legjobb bábjátékos díját nyerte el. Nagy tisztelettel beszél az elődeiről. „Százhúsz éve játssza ezt a Kemény-Korngut család. Három éve halt meg a Kemény Heni bácsi. Addig ez a család tartotta életben ezt a figurát, de több száz éves a hagyomány. Én ezt valamiképpen folytatom. Szeretném minél tovább. Az utánunk jövők meg majd a nyomunkba lépnek.”

A programok sorát a Zenegér gyermekkoncert folytatta. A tapasztalt zenészekből álló együttes érdekes szövegekkel, frappáns zenei megoldásokkal keltette fel a közönség figyelmét.

A Garden Quartet tagjai rendszeres fellépői a szabadkai városnapi ünnepségeknek. Tóth Imre, a zenekar brácsása: „Úgy tűnik megszűnik az a hagyomány, hogy a Szabadkai Filharmónia muzsikáljon a városnapi hangversenyen. Ezt igyekszünk valamilyen módon kompenzálni. Goran Evetović ütőssel közösen adunk elő egy programot. Többnyire Astor Piazzolla tangó zenéit játsszuk.”

Vasárnap este a müncheni Odeon Szimfonikus Zenekar koncertezik a Városháza dísztermében, a főtéren pedig szabadkai együttesek lépnek fel.

Custom Search