Mojsilović novi sportski direktor Fk Spartak

Uto, 09.09.2014 - 20:37 -- dejan.vukovic

U prostorijama Sportskog Saveza predsednik kluba Dragan Simović predstavio je novog sportskog direktora FK Spartak. Reč je o Stefanu Mojsiloću bivšem fudbalera, a sada uspešnom sportskom radniku i treneru sa dugogodišnim stažom.

Mojsilović je bio trener u Dinamu iz Pančeva, beogradskom Obiliću, Crvenoj Zvezdi gde je bio pomoćnik Zorana Filipovića zatim u Mogrenu, gde je čak dva puta proglašavan za najboljeg trenera Crne Gore 2002. i 2009.godine. Radio i u Kanadi u White Eagles iz Toronta u ekipi koja je mahom sastavljena od srbskih fudbalera. Uspešnu karijeru zabeležio je u slovenačkom klubu Domžala gde je sa najmlađim timom stigao do kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon Slovenije bio je šef struke u Radu koji je u trenutku preuzimanja već bio otpisan iz Super lige međutim, dobrim vođenjem ekipa je ostala u eliti.

Dragan Simović istakao je uspeh dovođenje Mojsilovića u Spartak – Na naše veliko zadvoljstvo, ali i uz velika očekivanja, doveli smo Stevana Mojsilovića u Spartak. Pratili smo njegov rad, smatramo dobrim ono što je uradio u Sloveniji gde je podmladio tim i sa jednom mladom ekipom napravio sjajan rezultat. Upravo se to uklapa u našu priču, jer je Spartak u fazi smanjivanja budžeta i podmlađivanja kadra. Smena generacija će se nastaviti i na zimu, ali i na leto, naravno, uz ostavljanje nekoliko iskusnijih igrača. Oslonićemo se na ono što imamo, a imamo dosta mladih igrača pri prvom timu, u klubovima nižih liga na dvojnoj registraciji, te u kadetskom i omladinskom pogonu koji su članovi Lige Srbije.

Mojsilović se raduje dolasku u Suboticu – Posao je zahtevan i odgovoran, ali mu se radujem što je ujedno i kreativan. Primetio sam da u klubu ima mnogo talentovaih dečaka, neke sam već imao prilike da vidim na utakmicama tokom vikenda, protiv Bačke i OFK Beograda. Želimo od tih mladih igrača da stvorimo fudbalere koji će igrati za Spartak u Super ligi a što da ne i u reprezentacije Srbije. Imam podršku svih u Spartaku, dobru saradnju sa trenerima i verujem da ću za mesec dana još bolje upoznati sve u klubu a do kraja godine stvoriti pravu sliku.

Nakon prvenstvene pauze Spartak u subotu na Gradskom stadionu dočekuje ekipu Jagodine. Meč se igra 13. septembra u 16:30 časova

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search