Davor Štefanek prvak sveta u rvanju

Sub, 13.09.2014 - 16:03 -- dejan.vukovic

Subotičko rvanje ponovo ima zlatnog svetskog prvaka. Uspešni niz se nastavlja, srpski reprezentativac Davor Štefanek novi je prvak Sveta u rvanju grčko rimnskim stilom u kategoriji do 66 kilograma. Na Svetskom prvenstvu koje se održava u Taškentu (Uzbekistan) Davor je u finalu savladao Iranca Omara Norozija, Olimpijskog pobednika iz Londona 2012 g.

Do velikog trijumfa Štefanek je došao redom pobeđujući sve svoje rivale. Lako je preskočio prve dve prepreke i savladao reprezentativca Portugala Da i predstavnika Kine Su. U četvrtfinalu je bio bolji od Venckaitisa iz Litvanije sa 4:3. 

U polufinalu se Štefanek sastao sa odličnim Hasanom Alijevim iz Azerbejdžana. Prvih dva minuta bilo je žestoko u stojećem stavu. Obojica su prikazala odlično rvanje. Ipak, sudija je odlučio da Štefaneka pošalje u parter a da takmičar Azerbejdžana napadne što je i učinio ali je Štefanek uspeo da se “izmigolji” i stigne do prva dva poena. Kraj runde doneo je vođstvo srpskom reprezentativcu. U drugoj deonici meča Alijev je uspeo da izbaci Štefaneka ali je momak iz Subotice odmah stigao do dva nova boda. Ipak, Štefanek je u narednoj akciji podigao Alijeva i došao do zone ali je su sudije dosudile dva boda za takmičara Azerbejdžana. Do kraja meča je ostalo još 45 sekundi kada je rezultat na semaforu bio 5:3 za Štefaneka. Alijev je sve pokušavao u “stojki” ali je Štefanek uspeo da stigne do pobede a samim tim i do finala SP u Taškentu.

Čestitamo Štefaneku na velikom uspehu novog SVETSKOG PRVAKA !

Tagovi: 
Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search