Katić pobednik fjučersa na terenima u Dudovoj šumi

Ned, 14.09.2014 - 14:49 -- dejan.vukovic

Dejan Katić, srpski teniser, osvojio je prvo mesto na fjučers turniru koji je u nedelju, 14. septembra, završen na terenima Tenis kluba Spartak u Dudovoj šumi. Katić je u finalu sa 6:4, 6:2, savladao Tomislava Jotovskog iz Makedonije, te zasluženo osvojio pripadajuću novčanu nagradu i 18 poena koji će mu dobro doći u popravljanju pozicije na svetskog rang-listi. Katić je odlično počeo finalni duel i vrlo brzo je, nakon sjajnog brejka u kome je apsolutno nadvisio Jotovskog, poveo sa 5:1. No, da nije slučajno u finalu makedonski teniser je potvrdio u nastavku. Napravio je brejk, a potom, nakon velike borbe na svoj servis smanjio je na 5:3. Usledio je novi brejk Jotovskog, za 5:4 i kada se činilo da je Makedonac na putu do poravnanja, odigrao je veoma nervozno na svoj servis, a dupla servis greška ga je u potpunosti izbacila iz ritma. Priliku da osvoji prvi set Katić je iskoristio i sa velikim samopouzdanjem je ušao u nastavak meča.

Katića je dobro služio servis na početku drugog seta, poveo je sa 1:0, a potom smo videli tri brejka. Dva je načinio Katić, jedan Jotovski, pa je srpski teniser poveo sa 3:1. Usledila su dva gema u kome su oba tenisera iskoristila prednost servisa, a potom je uz brzu i atraktivnu igru Katić osvojio gem na svoj servis i poveo sa 5:2.

Iako je Jotovski pokušao da se vrati u meč, evidentni umor je stigao gosta iz Makedonije, pa je Katić, uz podršku publike iskoristio već prvi meč loptu za 6:2.

– Ovde se divno osećam, nosim lepe uspomene iz Subotice. Bio je ovo veoma težak turnir, kao i samo finale. Uspeo sam da se vratim posle duge pauze u svom stilu. Pre četiri meseca sam slomio levi zglob, radio sam naporno, imao veliku želju da se vratim i čini mi se da je to presudilo. Na putu do finala imao sam nekoliko teških mečeva, a sem ovoga protiv Jotovskog koji je u usponu forme tu je bio i meč protiv drugog nosioca, Dušana Lojde iz Češke – kazao je Dušan Katić, pobednik fjučersa u Subotici.

Tomislav Jotovski je istakao da su mu veliku snagu iscrpeli prethodni mečevi u kojima je proveo više sati na terenu. – Nakon dva meča od preko tri sata bio sam veoma umoran danas. Nisam mogao da pokažem sve što umem. Da sam bio odmorniji, verovatno bi bila i druga priča u finalu. 

Tenis klub Spartak se i ove sezone pokazao kao dobar organizator svih turnira, pa i ovakvih na kojima igraju profesionalci. – Posle duže vremena napokon je profesionalni turnir u Subotici osvojio igrač iz Srbije. Katić je uspeo da osvoji turnir u interesatnom finalu, ali je i pre toga uspeo da dobije drugog nosioca u jednom sjajnom meču i čini mi se da je već tada napravio najveći korak ka osvajanju titule. Kiša nas je mamo ometala, ali smo, zahvaljujući dobrim terenima, uspeli da sve mečeve odigramo na vreme, što je bilo iznenađenje za supervizora iz Italije – kazao je Milan Vučković, predsednik Tenis kluba Spartak i dodao: – Predstoji nam još desetak turnira za mlađe kategorije, jer smo orijentisani na rad sa mladima, na decu do 12 i do 14 godina. Želimo da im pružimo sve uslove za razvoj.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search