Hokejaši Spartaka na Tapir Kupu

Uto, 16.09.2014 - 15:12 -- dejan.vukovic

Hokej klub Spartak učestvovao je na jednom od najbolje organizovanih turnira u inline hokeju u regionu "Tapir Kup 2014" koji je održan u Zagrebu i na kome je učestvovalo ukupno 12 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije.

 Subotičani su nastupili u podmlađenom sastavu. U grupnoj fazi takmičenja susreli su se sa ekipom IHK Kune iz Zagreba (na kraju osvajači turnira) od kojih su izgubili sa 5:0, dok su od IHK Purani (Zagreb) poraženi sa 7:0. U borbi za plasman HK Spartak se susreo sa ekipom HK Kiškoroš iz Mađarske koja je bila pojačana sa nekoliko igrača iz Segedina. Posle regularnog dela bilo je 2:2, a nakon penala HK Spartak je slavio sa ukupnim rezultatom 4:3.

 Potrebno je istaći da su sva tri penala za HK Spartak izveli najmlađi igrači na ovom turniru (kadeti - igrači do 16 godina) Katančić Denis, Lošonci Adam i Tancoš Gabor, koji su svojom preciznom realizacijom praktično i doneli pobedu.

HK Spartak (Subotica) je nastupio u sledećem sastavu: Alaker Erich, Bursać Nikola, Šandor Žolt, Popović Darko, Dakić Srđan, Brestovac Uroš, Katančić Denis, Tancoš Gabor i Lošonci Adam.

U nastavku aktivnosti HK Spartak već predstojećeg vikenda ide na treninge na led u Mađarsku sa svojim selekcijama U8 i U10 kako bi barem donekle osetili rad na ledu, jer će te selekcije već 27/28 septembra imati veliki turnir otvaranja sezone u Budimpešti, dok početkom oktobra iste aktivnosti očekuju i starije selekcije HK Spartak (U12 U14 i U16)

Autor teksta: 
Custom Search