Poraz Bačke od Banata

Sre, 17.09.2014 - 17:50 -- dejan.vukovic

Bačka - Banat 1:2 (1:0).

Stadion kod Somborske kapije, Gledalaca: oko 200. Sudija: Spasić. Strelci: Ušumović u 44. za Bačku, Rikanović u 65. (penal) i Krstinić u 83. za Banat.

Bačka: Tasić, Kozoš, Ušumović, Damjanović, Savović, bačić (Matijašević), Matić (Kopunović), Radosavljev, Puhalak, Vojvodić, Maksimović (Grubor).

Banat: Đurić, Rigo, Opačina, Bogdanović, Stupar, Višković, Radišić (Kiš), Arnautović (Spasić), Savanović (Kozić), Krstinić, Rikanović.

Fudbaleri Bačke poraženi su u ponovljenoj utakmici 5 kola Srbske lige od Banata sa 2:1, nakon preokreta gostiju. Prvi su zapretili gosti preko Rikanovića u 19. minutu koji je glavom zatresao prečku. Par minuta kasnije probao je Savanović, ali golman Bačke, Tasić lako hvata loptu. Bačkaje do vodstva došla u samom finišu prvog dela kada je mrežu pogodio Ušumović.

Bačka je drugi deo započela šansom Puhalaka, da bi u 64 minutu sudija pokazao na belu tačku nakon prekršaja domaćih, Savovića nad Spasićem. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Rikanović koji izjednačuje na 1:1. Domaći su tada krenuli znatno agresivnije ka golu protivnika, najbolju priliku imali su u 81. minutu kada je Savović pronašao Puhalaka koji gađa pod prečku, međutim golman Đurić paradom spasava svoju mrežu. Dva minuta kasnije usledio je brz kontranapad gostiju koji preko Krstinića odnose ceo plen iz Subotice. 

U sledećem kolu Bačka gostuje ekipi Sloge iz Temerina. 

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search