További 150 munkást vesznek fel idén a szabadkai harisnyagyárba

Kategorija: 
Izvor: 

Bővíti kapacitásait a Szabadkán működő Gordon Kft., a Calzedonia Csoport tagja. Munkahelyeket teremt, főleg fiatal munkaerőt foglalkoztat. Ma a kisbajmoki Vámszabad Övezetben járt a szerbiai kormányfő, aki biztosította a céget a munkahelyteremtésért járó állami támogatásról.

A Gordon Kft. körülbelül egy éve kezdte meg Szabadkán a munkát. A tervek szerint jövőre megduplázza az alkalmazottak számát. A kapacitás bővülését ünnepelték a Gordon Kft. vezetői és alkalmazottai. Az ünnepségre meghívták Szerbia miniszterelnökét is. Év végéig még 150 dolgozója lesz a jelenleg mintegy 400 főt foglalkoztató, egy éve működő Gordon Kft.-nek Szabadkán. A tervek szerint jövőre még 450 embert felvesznek a kisbajmoki Vámszabad Övezetben működő telephelyre.

„Mi már elég sokat beruháztunk. Szerbiában kétezer foglalkoztatottunk van, de azt tervezzük, hogy a következő két évben az alkalmazottak számát a duplájára növeljük” – nyilatkozta Sandro Veronesi, a Calzedonia gyárcsoport igazgatóbizottságának elnöke

Aleksandar Vučić kormányfő azt ígérte, a szerb állam teljesíti a munkahelyteremtéshez kötődő kötelezettségeit, az olasz féltől pedig szintén hasonló hozzáállást vár el. „Az előbb mondtam neki, hogy akárki is kínál fel a régióban akármilyen feltételeket, mi jobb ajánlatot adunk. Ő az előbb még kétezer foglalkoztatottat ígért. Szerződés szerint még 150 alkalmazott lesz az év végéig itt, ebben a gyáregységben, azután pedig jövőre még 450. De mivel nehéz ember vagyok, szaván fogom a kétezer alkalmazottal kapcsolatban. Tehát Veronesi úr, siessen, hogy azt a kétezer embert minél előbb foglalkoztassa, mi pedig a kötelezettségeinket teljesíteni fogjuk” – mondta a miniszterelnök.

A Gordon Kft.-ben főleg fiatal női munkaerőt alkalmaznak, akik jelenleg egy váltásban, reggel 7-től délután 3-ig dolgoznak. Elmondták, elégedettek a feltételekkel. Dijana Šegina, alkalmazott: „Állnunk kell. Ez egy új rendszer, ami szerint dolgozunk. Minden új. Ami a feltételeket illeti, minden jól felszerelt, semmi sem rossz.”

A szerbiai kormányfő szerint a Gordon Kft. a Calzedonia Csoport tagjaként termelésével és munkahelyteremtésével hozzájárul a gazdaság javulásához Szerbiában. Vučić hozzátette, hisz a gazdaság fellendülésében, valamint Szerbiában és Szabadkában is. Szerinte az ország már két év múlva jobb életkörülményeket tud biztosítani a lakosoknak.

Custom Search