Otvorena izložba slovenačkog lutkarstva

Ned, 21.09.2014 - 23:58 -- dejan.vukovic

U sklopu 21. Međunarodnog festivala pozorisšta za decu, večeras je u galeriji Likovni susreti otvoren aizložba 100 godina Slovenačke lutkarske umetnosti. Izložbu je uz mnoštvo prisutnih zvanica svečano otvorio slovenački ambasador Franc But.  

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Subotičko dečije pozorište dobitnik dve nagrade

Večeras je u Narodnom pozorištu na sceni Jadran svečano završen 21. Međunarodni festival pozorišta za decu. Prikazano je 15 predstava u takmičarskom delu a po odluci žirija čak dve nagrade su pripale Subotičkom dečijem pozorištu za predstavu "Dah", za najbolju originalnu muziku i za najbolju scenografiju. Specijalna nagrada za konceptualni i najveći umetnički domet pripala je predstavi Kurosolo III "Hatenaši"iz Japana, dok je ovogodišnji Grand prix za najbolju predstavu u celini pripao budimpeštanskom pozorištu za predstavu "Boribon i Anipani". 

Žiri u sastavu Boris Goldovski (Rusija), dr. Siniša Jelušić (Crna Gora), Marek Vaškjel (Poljska), Đerđ Hernjak (Srbija) i Ljubivoje Ršumović (Srbija) nakon 15...

detaljnije
Post date: Pet, 26.09.2014 - 22:00

U toku trajanja 21. Međunarodnog festivala pozorišta za decu na sceni Jadran svaki dan je održan bogat program u revijalnom delu. Poslednjeg dana festivala  gledaoci su imali prilike da vide koncerte baletskih studija. Na fotografijama smo vam predstavili koncert baletskog studia Larisa. 

Post date: Pet, 26.09.2014 - 19:12

U okviru 21. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u revijalnom delu na sceni Jadran izvedena je dečija predstava Engleske ruže koju je postavio glumac Branislav Trifković.

U predstavi Engleske ruže umesto profesionalnih glumaca glume deca iz školskg centra za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica "Dositej Obradović" iz Subotice. Pozorišna predstava je rađena po motivima književnog bestselera „Engleske ruže" divew pop muzike, Madone. Predstava, čiji je reditelj Branislav Trifković, ujedno i glumac Dečjeg pozorišta u Subotici, je sastavljena od kombinacija glume, lutkarstva, igre senki i svetlosnih efekata..

Post date: Sre, 24.09.2014 - 01:41

U okviru 21. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Likovnom susretu je održana lutkarska radionica pod nazivom "Napravimo lutke i zaigrajmo sa njima". Radionicom su rukovodili Agata Freyer i Edi Majaron iz Slovenije. 

Post date: Sre, 24.09.2014 - 01:26

Na 21. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu prvog takmičarskog dana su izvedene tri predstave u takmičarskom delu među kojima j ebila i predstava Dečijeg pozorišta za decu iz Subotice. Predstavu pod nazivom "Dah" publika je odlično prihvatila i gromoglasnim aplauzom nagradila glumce. 

Pored takmičarskih predstava održano je i niz drugih manifestacija u pratećem delu programa među kojima bi izdvojiuli Otvaranje izložbe lutaka i promocija knjiga Erike Bartoš i druženje sa Ljubivoje Ršumovićem u Grdskoj čitaonici. Otvorena je i izložba plakata festivala u Omladinskom klubu Skladište. Na prikazanim fotografijama prvi dan međunarodnog festivala za decu. 

Post date: Uto, 23.09.2014 - 18:00
Custom Search