Porazi Spartakovih kadeta i omladinaca od Rada

Ned, 21.09.2014 - 18:16 -- dejan.vukovic

Omladinci i kadeti su u okviru kvalitetne lige Srbije na Gradskom terenu u Subotici ugostili ekipu Rada. Bili su "dobri" domaćini i gostima dozvolili da odnesu čitav plen. Omladinci su poraženi sa 3:1, dok su kadeti posle velike borbe takođe doživeli poraz od 3:2. Treba istaći da je publika mogla da uživa u kvalitetnom fudbalu dva rivala. Videla se velika želja za pobedom kod obe ekipe. Beograđani su ovaj put bili bolji.

Omladinci: Spartak - Rad 1:3 (1:1)

Subotica, Gradski stadion. Sudija: Radovanović. Strelci: Jakovljević u 20. za Spartak, a Mladenović u 6, Lutovac u 72. i Kričak u 81. Minutu za Rad.

Spartak: Rašeta, Spremo, Paunović (Stošić), Čiča, Banjac, Vukoičić, Milikić (Đokić), Zlatković (Tadić), Manojlović (Sili), Krmar (Ćulafić), Jakovljević (Zolnaić)

Rad: B. Radunović, Pavić (Tanasijević), Ivanović, Bainović (Veškovac), Milanović, Kričak, Lutovac, Mladenović (Sladaković), P. Radunović (Guzina), Karišić, Čudić (Nedović).

Ekipa Rada povela je već u 6. minutu pogotkom Bogdana Mladenovića. Par minuta kasnije mogli su da udvostruče vodstvo kada je Kričak glavom umesto mreže pogodio prečku. Spartak je ubrzo zatim uspostavio terensku ravnotežu i počeo da preti. Do izjednačenja subotičani su došli u 20. minutu nakon odličnog prodora Jakovljevića.

U nastavku meča gosti su iz dva prekida stigli do pobede. Lutovac je u 72.minutu nakon odličnog centaršuta Nedovića savladao golmana Spartaka a konačan rezultat postavio je Kričak u 81.minutu. 

---------------------------------------------------------------------------

Kadeti, Spartak - Rad 2:3 (0:1)

Gradski stadion. Sudija: Minaković. Strelci: Žmukić u 63. i 84. za Spartak, a Vuković u 11, Roganović u 60. i Stojanović u 87. minutu za Rad.

Spartak: Fišteš, Vukelić, Popović, Peić Gavran (Marjanović), Pejović, Caušević (Milić), Antunić, Jovanović (Žmukić), Stamenković, Šinkovič, Bjelobrk.

Rad: Pribić, Nikolić, Vuković, Đokić (Jokić), Stamenković, Košanin, Mijailović (Trifunović), Ma. Stojanović (Čluščević), Jović (Mihajlović) Blagojević (Živković), Mi. Stojanović (Roganović).

Do vodstva sretno uz pomoć domaćeg golmana dolazi Rad golom Vukovića u 11. minutu. Uspeli su nakon toga Subotičani da se trgnu i uzvrate raspoloženim fudbalerima Rada. Imali su veliku šansu beograđani da povećaju prednost pošto je sudija opravdano dosudio penal u njihovu korist, međutim šut Blagojevića brani golman Fišteš koji se tako iskupio za prvi prvi gol Rada. 

Drugo poluvreme bilo je znatno zanimljivije. Rad je uspeo preko Roganovića da povede sa 0:2 u 60. minutu. Usledila je znatno ofanzivnija igra domaćih. Žmukić nakon samo tri minuta smanjuje 1:2 što je dalo dodatnu snagu subotičanima. Uspeo je Danilo Žmukić svojim drugim golom na utakmici da poravna rezultat u 83. minutu. 84. minutu na 2:2. Beograđani ipak odnose ceo plen i tri boda iz Subotice pošto je Marko Stojanović tri minuta pre kraja postigao pobedonosni gol za Rad 2:3. 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search