Minden, amit a mézről tudni kell

Kategorija: 
Izvor: 

Méhészeti Napok Szabadkán – 35 helyi és környező országok méhész seregszemléje zajlik a hétvégén a város központjában. A különféle mézek mellett számos más méhészeti terméket is megvehetnek és megkóstolhatnak az érdeklődők, illetve a méhészkedni vágyók felszerelést is vásárolhatnak.Minden, amit csak a mézszerető ember megkívánhat. Ezt kínálja az érdeklődőknek a szabadkai Méhészeti Napok. Több vásárló tudatosan mézfogyasztónak számít.

– Általában minden reggel legalább egy kanál mézet megeszek. Pálinkával, vagy csak úgy anélkül.

A kiállításon maguk a méhek is képviseltették magukat. A méz helyett viszont leginkább az édességárus standját lepték el több tucatnyian. Aki komolyan gondolja a méhészkedést, az felszerelést is vehet. A legtöbben azonban magára a mézre kíváncsiak.

– Egyrészt nagyon szeretjük, másrészt azt gondoljuk, hogy nagyon egészséges is.

A kiállítás, mint korábban, idén is nemzetközi. Horvátországból, Magyarországról és Romániából is érkeztek méhészetek. „Meg kell jelennünk a közönség előtt. Szerb nyelven a med takarja a gyógyászati jelentést is, de nagyon sok ember még mindig nem tudja, hogy a világ egyik legjobb élelmiszerével találkozik, amikor mézet fogyaszt” – magyarázta Hart Imre, a Bajai Méhészegyesület tagja.

A kiállítást és vásárt a szabadkai Méhecske Méhészegyesület szervezte. A kiállító méhészetek kötelesek voltak megvizsgáltatni a kaptárakat és a mézet, mivel csak bizonyítottan természetes mézzel lehet részt venni a Méhészeti Napokon. „Az elsődleges cél az volt, hogy a méhészek által kitermelt mézet megmutassuk a közönségnek. Mi azt valljuk, hogy minden méz jó, csak természetes legyen”– emelte ki Agárdi József méhész, a szervezőbizottság tagja.

A Méhészeti Napok vasárnap délutánig várja az érdeklődőket.

Custom Search