Program Fondacije "Danilo Kiš" za oktobar

Sre, 01.10.2014 - 16:39 -- nikola.tumbas

Na konferenciji za novinare u Omladinskom klubu "Skladište" menadžerke za kulturu Fondacije "Danilo Kiš" Gordana Vukov Ciganjik i Ana Patarčić predstavile su program za oktobar.

Bogat oktobarski kulturni program Fondacije "Danilo Kiš" koji će se održavati u Omladinskom klubu "Skladište" čine predavanja, tribine, diskusije, radionice, izložbe, filmske projekcije, promocije knjiga i autora, i javni pozivi.

Već u petak, 3. oktobra, od 19.30, u okviru ciklusa "Kaži A" predavanje pod nazivom "Ko sam ja?" održaće Boris Telečki, diplomirani psiholog pri Centru za savetovanje i podršku porodici Centra za socijalni rad Subotica. U okviru istog ciklusa, u petak, 24. oktobra, interaktivno predavanje na mađarskom jeziku "Slike života: tinejdžersko doba" održaće psihološkinja Eleonora Jegeš, dok će se psihodramska radionica koju vode pedagoškinja Marijana Vasiljević i psihološkinja i psihoterapeutkinja Milana Jovićević u sredu, 15. oktobra, od 18 časova baviti razvijanjem potencijala u ličnosti.

Što se tiče vizuelne umetnosti, od 6. do 20. oktobra Godišnjom izložbom Likovne radionice Medijala biće predstavljeni radovi mladih polaznika Medijale, dok će se u Galeriji Omladinskog kluba "Skladište" od 21. oktobra do 6. novembra subotičkoj javnosti izložbom printova i instalacija pod nazivom "Social" predstaviti akademski slikar Goran Despotovski. U okviru ciklusa vršnjačke edukacije "Pokaži šta znaš" mladi fotograf Vasilije Vujović poznatiji kao Vasso će tokom tri subote, 11, 18. i 25. oktobra od 13 časova držati radionice fotografije za svoje vršnjake.

U utorak, 7. oktobra, od 19.30 u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs biće prikazan film "Kultura cveta" Branka Radakovića, dok će u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu" u utorak, 14. oktobra od 20.30 biti održana projekcija animiranog japanskog filma "Bašta reči", uz prethodno predavanje predstavnika Ambasade Japana o MEXT stipendijama od 19.30. Posle Japana,  Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" nas u četvrtak, 16. oktobra vodi u zemlju drevne istorije i arapskog proleća Egipat, koju će nam bliže predstaviti Nemanja Mutić, diplomirani turizmolog iz Subotice.

U četvrtak, 23. oktobra, od 19.30 urednik izdavačke kuće Ammonite Vladimir Krakov održaće promociju knjige ,,Propaganda" Edvarda Bernajsa, u razgovoru sa Borisom Čegarom, profesorom filozofije. U okviru ciklusa "Neobična zanimanja" u subotu, 27. oktobra od 19.30 predstaviće nam se pozorišni i filmski reditelj, kompozitor i teatrolog Attila Antal, a u sredu, 23. oktobra od 19.30 u okviru ciklusa "Predstavljamo mlade autore" o svojim knjigama govoriće pisci Borislav Stanić i Žarko Aleksić.

Od kreativnih i edukativnih radionica za mlade, tokom oktobra održavaće se Radionice o uličnom pozorištu „Stolice i Munje“ od 10. do 18. oktobra namenjene studentima glume i polaznicima pozorišnih radionica Fondacije, kao i dvomesečni ciklus Radionica smartfon novinarstva, koje će u periodu od 16. oktobra do 5. decembra voditi novinarka Tatjana Ljubić, uz gostujuće stručne predavače, a koje se realizuju u saradnji sa sajtom subotica.com.

Prijave za psihodramske, kao i radionice smartfon novinarstva traju do 10. oktobra, uz mogućnost prijave na adresu: [email protected] ili putem telefona na 024/523 - 566.

Ulaz na sve programe je slobodan.

Autor teksta: 
Custom Search