Marko Marjanušić o Bunjevačkoj matici

Uto, 07.10.2014 - 15:12 -- darko.kovacevic
Marko Marjanušić
Kolekcija članaka: 

Bunjevačka matica je najstarija bunjevačka institucija kulture u gradu. Osnovana je 1934. god. i posle prekida rada ponovo reosnovana pre 19 godina. U tom  vremenskom periodu Bunjevačka matica je kao krovna intitucija kulture izdala na bunjevačkom jeziku 40 raznih izdanja iz oblasti istorije, kulture, poezije, muzike, dramski tekstova, romana.

Važno je napomenuti da je Bunjevačka matica kroz manifestacije „Večeri utorkom“ godišnje organizovala najmanje 24-30 programa na kojima su rađene promocije naših izdanja, slikarske izložbe, poetsko-muzičke večeri, istorijska predavanja, predstavljanje vežnih ličnosti iz istorije Bunjevaca itd. Što govori o velikoj aktivnosti bunjevačke matice kao krovne institucije Bunjevaca.

Ta i takva Bunjevačka matica iznedrila je i svoju listu Bunjevačka matica - Marko Marjanušić za izbor u Nacionalni savet bunjevačke nacionlane zajednice. Ističemo da imamo kvalitetnu i jaku listu sa ljudima koji su se do sada istakli svako na svoj način kroz svoje radne i druge aktivnosti u kulturi, sporta, umetnosti, izučavanju istorije, što potvrđuje da će i u Nacionalnom savetu ako budu izabrani moći dati veliki doprinos u realizaciji zacrtanih zadataka iz predložene platforme i zakona o Nacionlanim savetima. Naglašavamo da su sve predložene liste uglavnom u svojim platformama ugradili sve četiri oblasti koje treba da budu osnovni ciljevi rada nacionlanog saveta.

Ali smatramo da nije najvažnije ono što je napisano ili izgovoreno već koji će ljudi to odraditi za interese svih Bunjevaca a ne za svoje lične interese.

Mi na listi imamo takve ljude!

Spremni smo da sarađujemo sa svima onima koji će se zalagati za interese svih Bunjevaca u svim oblastima. Ali ne želimo sarađivati sa onima koji svoje lične interese stavljaju ispred bunjevačkih.

Pozivamo sve prave iskrene Bunjevce koji su se prepoznali u onome što smo rekli ili napisali da glasaju za listu broj 4. Bunjevačka matica-Marko Marjanušić, da zajedno pokušamo ostvariti sve zacrtane ciljeve. Ako budemo dobili Vaše poverenje zalagaćemo se:

  • da se privedu kraju poslovi standardizacije bunjevačkog jezika od čega zavisi službena upotriba jezika i dalji razvoj obrazovanja i informisanja
  • za usvajanje strategije razvoja kulture na osnovu koje će se vridnovati programi koji se finansiraju po projektima
  • za informisanje u kome će se razvijati nove forme, obogatiti sadržaji i uskladiti sa sadašnjim potribama našeg naroda
  • da se u oblasti obrazovanja posebna pažnja obrati izučavanju istorije i našeg porekla sa pozicija Bunjevaca ko starog naroda na ovim prostorima
  • za razgovore i saradnju sa našim sveštenicima katoličke crkve di žive Bunjevci da se propovedi i virski obredi vrše i na bunjevačkom jeziku
  • da se obezbedi jedinstvo u radu bunjevačkog nacionalnog savita, iskuljučivo na nacionalnim interesima našeg naroda
  • da se obezbedi nesmetan rad svih bunjevačkih kulturni uduženja i zato obezbede potribna sridstva
  • da se trajno reši status Bunjevačke matice kao krovne institicije kulture kod Bunjevaca i formiranje Zavoda za kulturu Bunjevaca

​::

Ličnosti: 
Custom Search