Nastavak sanacije fasade Vile Bagoljvar

Pet, 10.10.2014 - 14:05 -- nikola.tumbas

Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije je preduzeću „Park Palić“ d.o.o. odobrilo sredstva za drugu fazu uređenja fasade vile Bagojvar na Paliću. Nakon raspisane  javne nabavke  za izvođača radova II faze  izabrano je  građevinsko preduzeće „Yumol“ doo iz Subotice. 

U drugoj  fazi radova završiće se malterisanje i farbanje fasade, skidanje postojećih oluka i postavljanje novih i uređenje drvenog opšava ispod krova. Vrednosti radova je 1.893.348,00 dinara sa PDV-om a rok za završetak radova je 40 dana od dana uvođenja u posao.

Vila Bagoljvar je značajna za samu turističku destinaciju Palić, koja će pored rekonstruisane Velike terase, Ženskog štranda, Velikog parka i mola na Muškom štrandu biti privedena nameni za proslavu 170 godina turizma na Paliću, koja se obeležava sledeće godine.

Objekat je sagradio Lajoš Vermeš i predstavlja jedan od prvih predolimpijskih objekata koji je služio za smeštaj sportista u to vreme. Podsećamo takođe da se sledeće godine obeležava i 135 godina od prve Palićke olimpijade.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search