Slobodne forme: Harmonija Haosa

Čet, 16.10.2014 - 10:08 -- darko.kovacevic
Kolekcija članaka: 
Gradska kuća, javna kuća, bela kuća
Gradska kuća, javna kuća, bela kuća

Harmonija Haosa vuče korene još od Septikove komune na Prozivci (pre četvrt veka), gde je bila jedan od rezidentnih bendova. Danas je to dinamični duo koji haos pakuje u matematički diskretne i precizno determinisane muzičke matrice ispred kojih ikonički Septic može da radi šta god hoće. Ova 3D animacija panka ne pruža nimalo više niti imalo manje od potrebne i dovoljne doze haosa. Šou je praćen kratkim, britkim, ciničnim i pre svega duhovitim opaskama, te poprima obrise stand-up nastupa. Ne propustiti i videti.

Gosti iz Novog Sada, grupa Kalo, jesu momci koji pošteno praše pankrok, dok frontmen svojim poetsko-scenskom nastupu neodoljivo mimikrira Satana Panonskog (bez krvi, dakako).

Slobodne forme održavaju se tokom meseca oktobra svake srede od 22h u klubu "Mladost", gde će moći da se vidi neki od domaćih bendova (ulaz slobodan), a najavljene su i izložbe i projekcije. Finale ovogodišnjih Slobodnih formi najavljeno je za 5, 6. i 7. novembar u klubu "Pogon".

Više o ovoj temi...

Proces je pionirski subotički pank bend stare odn. izvorne škole, osnovan na prelasku 70-ih u 80-te godine. Danas je to trio koji praši "kec" bez greške, uigrano, uporno, žestoko, radnički pošteno, te zaslužuje svaki respekt. Stara linija hitova poput "Bejrut '83", "Iluzije" i "Nemojte misliti da se slažem" pojačana je novim pesmama koje ni za dlaku ne odstupaju od tog tvrdokornog i tvrdoglavog retro panka s početka 80-ih.  U najkraćim crtama - beskompromisni pank.

Slobodne forme održavaju se tokom meseca oktobra svake srede od 22h u klubu "Mladost", gde će moći da se vidi neki od domaćih bendova (ulaz slobodan), a najavljene su i izložbe i projekcije. Finale ovogodišnjih Slobodnih formi najavljeno je za 5, 6. i 7. novembar u klubu "Pogon".

Post date: Čet, 23.10.2014 - 17:34

Ove srede u klubu Mladost, u okviru Slobodnih formi - emancipacije subotičke muzičke scene - predstavljen je bend Tranzit.

Tranzit pakuje veliku količinu energije u rok, fank i jazzy rifove i ritmove, ali nekako uspeva da tu silu i žestinu isporuči velikom preciznošću i, što je još važnije, sa senzibilitetom, osećajem ljubavi bez i trunke nasilja. Tranzitu je gradski korzo možda isuviše uzan, ali mu je dovoljno jedno parče tvrdog asfalta, kratka pista sa koje će da uzleti i podigne, ne samo sebe, nego i svoju publiku u orbitu planete rokenrola. Treba pomenuti da ovaj bend opstaje na našoj sceni gotovo dve decenije.

Slobodne forme održavaju se tokom meseca oktobra svake srede od 22h u klubu "...

detaljnije
Post date: Čet, 09.10.2014 - 09:04

Sinoć je u klubu Mladost započet novi ciklus "Slobodnih formi" - emancipacije subotičke muzičke scene. O doživljajima slobode sam već pisao, a ovogodišnji ciklus "Slobodnih formi" biće bogatiji: Svake srede od 22h u "Mladosti" će moći da se vidi neki od domaćih bendova (ulaz slobodan), a najavljene su i izložbe i projekcije.

Duo D Sub Faces čine mazni ženski vokal koji se baškari po disko super-strukturama, i odličan je izbor za klupske svirke. Ili, ako vam draže, D Sub Faces je onirička ljubav digitalnih matrica i analognog glasa, sraz žene i mašine. Može da se gleda, može da se sluša, a može i da se igra...

detaljnije
Post date: Čet, 02.10.2014 - 11:18
Custom Search