Fudbaleri Spartaka gostuju u Novom Pazaru

Pet, 17.10.2014 - 23:54 -- dejan.vukovic

Nakon pauze fudbaleri Spartaka u trci za bodove igraće protiv Novog Pazara na njihovom terenu gde su veoma neugodni. Povodom te utakmice održana je press konferencija na Gradskom stadionu na kojoj je pored šefa struke prisustvovao mladi Srđan Plavšić. 

Kurćubić očekuje rovovsku borbu na terenu uz veliki broj domaćih navijača koji će zasigurno pružati veliku podršku svojim ljubimcima. – Predstojeće iskušenje je teže za nijansu u odnosu na neka druga. Iza nas je dvonedeljna pauza, nadam se da smo zadržali takmičarski ritam i onaj nivo forme koji nas je krasio do sada. U toku pauze igrači su vredno radili, igrali i prijateljske okršaje, ali su nedostajale one takmičarske. Znamo vrlo dobro da gostujemo ekipi koja priprema sjajan takmičarski ambijent, večernji termnim i pune tribine, a verujem da u takvom okruženju ni mi ni Novi Pazar ne možemo da odigramo loše. Otežavajuća okolnost će predstavljati činjenica da je u Novom Pazaru moj veliki prijatelj, nekadašnji mentor i saigrač, Kosanović. On je tu već mesec dana, tako da je sada ova ekipa mnogo jača, stabilnija i organizovanija u svakom pogledu. Novi Pazar ima i imperativ pobede, jer dosadašnji rezultati nisu u skladu sa ambicijama, tako da je jasno kakva nas utakmica čeka. No, i u takvom ambijentu i mi imamo naše ciljeve. Spremni smo za rovovsku borbu svih devedeset minuta, svesni smo važnosti svakog boda i sigurno je da ćemo se boriti za sva tri. Ne bi ni kretali na dug put da smo bez ambicija. Osvajanje bodova bi bio veliki stimulans za dalji tok takmičenja i potvrda našeg kvaliteta i svega onoga što smo uradili u prethodnih osam kola.

Vezni igrač Srđan Plavšić očekuje tešku utakmicu, ali i osvajanje sva tri boda. – U Novom Pazaru nas čeka teška utakmica, znamo vrlo dobro gde idemo. Ono što nas raduje, uz dobre rezultate u prethodnim mečevima, jeste rad u ovoj pauzi. Verujem u svoje saigrače i verujem da ćemo pružiti dobru partiju. Gostovanje u Novom Pazaru uvek važi za jedno od najtežih u sezonu, ali možemo da iznenadimo domaćina i da osvojimo i sva tri boda u ovako teškoj utakmici.

Spartak će imati određenih problema sa ekipom u ovom duelu. Nedostajaće mlađi igrači, Jondić će pauzirati do prolećnog dela, Ilić je slomio nos i sledi mu pauza od još dve nedelje. Već duže vreme odsutan je i Banjac. Na ovoj utakmici nedostajaće i Mezei, zbog venčanja rođene sestre.

 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search