Zvanično sapoštenje PU Subotica vezano za podmetanje požara na Muhadžir džamiju

Kategorija: 
Izvor: 

У успешној акцији суботичке полиције, расветљено је кривично дело изазивање националне, расне и верске мржње и нетрпељивости, извршено на штету Мухаџир џамије у Суботици.

Постоје основи сумње да су две малолетне особе из Суботице и Новог Сада, у раним јутарњим часовима у недељу 19. октобра, запалиле гаражна врата помоћне просторије, која припада објекту Исламске верске заједнице у Суботици.

Након спроведених мера и радњи у предистражном поступку, против наведених особа биће поднете одговарајуће кривичне пријаве Вишем јавном тужилаштву у Суботици.

 

 

Београд

Број:557/14

21. октобар 2014. године

Više o ovoj temi...

Kako Tanjug javlja:

BEOGRAD - Policija je identifikovala počinioce napada na džamiju u Subotici, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Radi se o dva maloletna lica, jedno je srpske, a drugo mađarske nacionalnosti, navode u MUP-u.

U noći između subote i nedelje bačen je molotovljev koktel ili slična naprava na jedna od vrata džamje Muhadžir u Subotici.

Post date: Uto, 21.10.2014 - 14:01

Povodom nemilih dogаđаjа u proteklih nekoliko dаnа, koji su protekli iz revoltа nаkon fudbаlske utаkmice između reprezentаcije Srbije I Albаnije, prenešeni na lomljenje inventara I izloga pekara u Novom Sadu, Somboru, Vršcu, a nažalost i u Subotici bačenim molotovljevim koktelom na imovinu Mudžahir džamije, Demokratska Stranka Srbije – Gradski odbor Subotica ovim putem osuđuje sve nаpаde i izrаžаvа žаljenje zbog nepravde kojа se nаnosi našim sugrađanima, komšijama i prijateljima, takođe ističemo da je podmetanje požara žalostan, opasan i kukavički čin za višenacionalnu i višekonfesionalnu zajednicu kakva je Subotica.

DSS će uvek biti i ostati na prvoj liniji borbe protiv isključivosti, diskriminacije i nasilja u srpskom društvu. Od nadležnih organa tražimo da napadače izvedu...

detaljnije
Post date: Uto, 21.10.2014 - 13:51

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici najoštrije osuđuje pokušaj paljena garažnih vrata Mudžahir džamije. 

Pozdravljamo najave o privođenje osumnjičenih, ali i pozivamo nadležne organe da jasno kažu koliko je privedenih i ko su imenom i prezimenom ljudi koji su pokušali da na ovakav način naruše dobre međunacionalne odnose u našem gradu. 

Izuzetno je važno i da krivci za ovu sramotu budu što  pre budu što oštrije sankcionisani, jer i ona, kao i slični incidenti koji su se dogodili prethodnih dana u vojvođanskim mestima, predstavljaju pokušaj narušavanja tradicionalno dobrih međunacionalnih odnosa koji vladaju u našoj lokalnoj sredini.

Jedina podela koja sme da postoji među ljudima je podela na dobre i loše ljude.

Post date: Pon, 20.10.2014 - 16:52

Molotovljevim koktelom se ne brani srpstvo

Liberalno demokratska partija najoštrije osuđuje napad molotovljevim koktelom na džamiju u Subotici. Napad je posledica izostanka reakcije države na napade koji se dešavaju iz dana u dan protiv naših sugrađana druge vere i nacionalnosti. Srbija je zemlja svih nas i ukoliko ne stanemo na put huliganima, koji misle da se molotovljevim koktelom brani srpstvo, oni će nastaviti da se ponašaju tako, a mi ćemo nastaviti da živimo u strahu iščekujući sledeći napad.

Huligani misle da imaju pravo da ruše i da napadaju svakoga ko im se ne dopada, a tako nešto ne sme da postoji među nama, jer mi možemo da budemo drugačiji. Stepen civilizovanosti jednog društva se ogleda u stepenu poštovanja manjina. Ne smemo da dozvolimo da posle svake...

detaljnije
Post date: Pon, 20.10.2014 - 10:00

Još jedan lep dan. Sunčano jutro mi je davalo mogućnosti da razmišljam o odlasku na Palić da uhvatim malo X-raysa na obali jezera. Jedan od zadnjih obilazaka jezera će mi ostati u dužem sećanju. Pre dve tri nedelje sam ušao u vodu jezera do grla, iako nije baš bilo vreme za tako nešto, čak je bio prohladan dan. No, ja nisam osetio hladnoću vode, uopšte! Zašto? Pa bio sam skoncentrisan da izvučem ključeve od kola i mobilni telefon, koji su mi se našli na dnu jezera. Uspeo sam. Auto je upalio posle sušenja ključeva fenom u toaletu jahting kluba, ali lepi, novi, mobilni je završio u komi, definisao je stanje prijatelj kod koga servisiram telefon (kasnije, dve nedelje, dijagnoza potvrđena - nema buđenja, postaje donor "organa").

Tako da mi je jutros zazvonio nepoznati broj na mom...

detaljnije
Post date: Ned, 19.10.2014 - 20:29
Custom Search