Srbija obezbedila plasman u drugi krug

Sre, 22.10.2014 - 18:56 -- dejan.vukovic

Srbija – Irska 1:1 (0:1)

Subotica, stadion FK Bačka 1901, gledalaca: oko 100. Sudija: Virdžin Derou (Belgija), pomoćnici: Tina Titeka (Belgija) i Alena Karas (Belorusija). Strelci: Kovačević u 54. minutu (Srbija), Beirne u 33. minutu (Irska),

Srbija: Đapić, Golubović (80+2 Pavlović), Vučković  (52. Kovčević), Đuriček, Bradić, Mišeljić, Poljak, Marković (38. Knežević), Filipović, Ivošević, Burkert.

Republika Irska: Mekilan, Prior (73. Mekartin), Higins, Maloni, Dali, Mekevit, Fareli, Nunan, Beirne (52. Doneli ), Mari (63. Rajan Dojl), O'Kalahan.

Srbija je izborila plasman u drugu grupu kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo koje će se održati na Islandu, pošto su u trećem meču kvalifikacionog turnira odigrali utakmicu bez pobednika protiv Republike Irske. Tako će se u drugom krugu kvalifikacija naći Irska i Srbije iz 4 grupe koja je odigrana u Subotici. 

Utakmica je počela sa odličnim rekacijama golmana na obe strane. Prvu priliku imala je Srbija u 11. minutu, kombinovale su Poljak i Filipović, a Burkert šutira pravo u golmana. Kako je vreme odmicalo, tako je Irska bila sve opasnija i konkretnija. Beirne je imla odličnu priliku u 30. minutu za Irsku, odlično je zahvatila loptu glavom, a već viđen gol sjajnim refleksom spasila je Đapićeva. Irska je ubrzo krunisala svoju bolju igru, u 33. minutu nakon kombinacije po desnoj strani Mekevit i Mari, loptu su uputili do usamljene Beirne koja dovodi svoju reprezentaciju u vodstvo. Golman Srbije, Đuriček par minuta kasnije sjajno je intervenisala i sprečila još jedan pogodak irkinja. Srbije je najbolju priliku propustila u poslednjem minutu prvog dela, korner za domaću reprezentaciju izvela je Alegra Poljak, a Burker šalje loptu za malo pored gola. 

Srbija se u nastavku oslobodila i zaigrala znatno ofanzivnije. Alegra Poljak je imala priliku u 50. minutu. Selektor Sretenović u 52. minutu u igru je ubacio Mariju Kovačević, koja je nakon dva minuta igre uspela da izjednači rezultat. Filipovićeva je proigrala Kovačevićevu, ova je pobegla svojim rivalima i rutinski poravnala na 1:1. Mogla je Srbija do preokreta u 62. minutu, ubačenu loptu sa desne strane umalo je u gol pretvorila Teodora Burkert. Kovačevićeva je skoro uspela i da preokrene rezultat, primetila je istrčanu Mekkilan, odlučila je da je lobuje, ali je za malo bila neprecizna. Do kraja meča je Srbija bila konkretnija, više je želela pobedu, Alegra Poljak i Tijana FIlipović bile su konstantna pretnja po gol Irkinja, ali se rezultat više nije menjao.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search