56 gyertya lángja – a VMSZ központi megemlékezése Szabadkán

Kategorija: 
Izvor: 

A forradalomra emlékezünk, amely úgy lett vesztes kísérlet, hogy megágyazott a szabadságnak – mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke ünnepi beszédében az 1956-os központi megemlékezésen, Szabadkán. 56 gyertya lángja címmel ünnepi műsort szerveztek a magyar forradalom és szabadságharc emlékére a Jadran Színpadon.  

A szabadság emléke előtt hajtunk főt és a múlt előtt tisztelgünk, és azért emlékezünk, hogy az eszményt megerősítsük – mondta Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke párhuzamot vont az 58 évvel ezelőtti és a mai események között. A Magyar Összefogás egy sikeres kampányon, több mint 500 rendezvényen van túl. Élni kell a választás esélyével és lehetőségével a vasárnapi nemzeti tanácsi választásokon – emelte ki Pásztor István. „Azért küszködtünk annyit, hogy megteremtsük a nemzeti tanács közvetlen úton történő megválasztásának a lehetőségét, hogy ezzel a lehetőséggel éljünk. Ez a mi számunkra hihetetlenül fontos, de azt kell, hogy mondjam, hogy össznemzeti vonatkozásban is legalább annyira fontos.”

A Magyar Összefogás listáján olyan tekintélyes emberek vannak, akik teljesítménye és életútja egészen biztosan kivívja a közösség támogatását – mondta a VMSZ elnöke. „Meggyőződésem, hogy ebben a pillanatban a Vajdasági Magyar Szövetség vezetésével ez a lista képes lesz arra, hogy azokat a feladatokat, amelyeket a választási programban megfogalmaztunk meg tudjuk valósítani, és hogy megteremtsük a lehetőségét annak, hogy itt tudjunk maradni, magyarként megmaradva ezen a földön tudjunk boldogulni.”

Az ünnepi műsorban felléptek a Kosztolányi Színház színinövendékei és a Zentai Magyar Kamaraszínház színművészei.

Custom Search